Mario Vrančić sve bliže dresu Zmajeva
Foto: EPA

Pojačanje za bh. reprezentaciju

Mario Vrančić sve bliže dresu Zmajeva

Midhat Šljivak

Vezni igrač njemačkog Paderborna Mario Vrančić sve je bliže dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sjajni fudbaler će početkom naredne sedmice doputovati u Bosnu i Hercegovinu, kako bi pokrenuo proceduru za dobijanje bh. dokumenata.

"Radimo sve što je u našoj moći da Mario što prije stekne nastup za naš tim. On će u ponedjeljak doći u BiH kako bi se ubrzali procesi vezani za dobijanje potrebne dokumentacije za pravo nastupa za naš nacionalni tim. Naravno, nije sve u našoj moći, jer Vijeće ministara treba da dozvoli da Mario dobije državljanstvo. Nakon svega treba da promijeni i sportsko državljanstvo, jer je igrao za mlade selekcije Njemačke. Radimo sve da se sva papirologija što prije završi, jer se radi o fudbaleru koji može mnogo pomoći našoj reprezentaciji", rekao je za SportSport.ba Elmir Pilav iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Mario je prošao sve omladinske kategorije reprezentacije Njemačke, gdje je jedno vrijeme bio i kapiten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.