Džeko je danas imao više razloga za slavlje od Barbareza

Kompletirano 30. kolo Bundeslige

Džeko strijelac, Barba asistent

Edin Džeko, naš fudbalski reprezentativac, nakon dugo vremena posta upisao se u listu strijelaca. Korpulentni napadač najzaslužniji je za bod, koji je Wolfsburg osvojio na gostovanju u Leverkusenu. Duel Wolfsburga i Bayera obilježio je i sudar naše dvojice internacionalaca, Edina Džeke i Sergeja Barbareza, a više razloga za slavlje imao je mlađahni Džeko. 

 
Naš internacionalac postigao je vodeći pogodak za tim iz vučijeg grada, a učestovao je i u akciji kod drugog gola. U 13. minuti pratio je akciju Grafitea, koji je pogodio stativu, a odbijenu loptu, Džeko je sa desetak metara pospremio u mrežu. Apotekari su izjednačili u 33. minuti, golom Teoffanisa Gekasa, kojem je asistirao Barbarez. Džeko je odgovorio u 43. minuti, kada su gosti ponovo došli u vodstvo. Dubinsku loptu iz polovice njegove ekipe proslijedio je do Grafitea, koji nesebično asistira Makoti Hasebeu, a ovaj pogađa za novo vodstvo. Ipak, do kraj susreta Bayer je uspio spasiti bod, nakon što je Costa u 73. minuti postigao autogol.

U drugom susretu Bayern je pred domaćim navijačima deklasirao Stuttgart rezultatom 4:1. Najzaslužniji za trijumf Bavaraca bio je Franck Ribery koji je postigao dva pogotka. U listu strijelaca upisali su se još i Luca Toni i Mark van Bommel. Strijelac pogotka za goste bio je Antonio da Silva. Ovim trijumfom Bayern je veoma blizu osvajanja titule šampiona Njemačke, a za potvrdu titulu Ribery, Toni, Klose..., moraju osvojiti još samo jedan bod.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.