Najatraktivnije pratilje domaćih igrača

One su najljepše dame bh. fudbala

A. Haznadarević

Kako u svijetu tako i kod nas, poznati i uspješni fudbaleri su pravi magnet za atraktivne dame.  Oni su mladi i slavni, sa istreniranim tijelima i naravno, rade posao koji je jako dobro plaćen, pa nije ni čudo što ih često možemo vidjeti u društvu lijepih žena. Čini se da i bosanskohercegovački igrači imaju sličan ukus kao i njihove kolege iz drugih zemalja, a u nastavku možete pogledati kako izgledaju najljepše dame bh. fudbalera.

Martina Sajra Keškić (Zlatan Muslimović)

Mediji su nedavno donijeli priču o romansi bivšeg velikog napadača reprezentacije BiH Zlatana Muslimovića i modne kolumnistice Martine Sajre Keškić, donedavno Konaković. Bivša supruga aktuelnog predsjednika Košarkaškog saveza bila je u isto vrijeme na istoj plaži u Grčkoj kada i slavni napadač grčkog PAOK-a, a medijima nije trebalo dugo da shvate o čemu se radi.

Amra Silajdžić (Edin Džeko)

Najpoznatiji par u Bosni i Hercegovini Edin Džeko i Amra Silajdžić, samim svojim objavljivanjem veze putem društvenih mreža su postali glavna tema koja je mjesecima kasnije bila predmet naslovnica. Amra je najuspješnija bh. manekenka, model i glumica, a karijeru od 2010. godine gradi na zahtjevnom tržištu SAD-a. O njenom izabraniku Edinu s druge strane, manje-više je sve već dobro poznato.

Adrijana Kurtišaj (Elvir Baljić)

Vjerovatno najatraktivnija TV voditeljica u zemlji Adrijana Kurtišaj, svojevremeno je viđana u društvu bivšeg napadača reprezentacije BiH, Fenerbahčea i Real Madrida Elvira Baljića. Medijima se sve češće provlačila priča o njihovoj navodnoj romansi, a zajednički odlazak u Istanbul bio je pravi okidač za tračeve. Inače, Baljić je bio u braku sa turkinjom Sinem, da bi drugi put potražio sreću u bračnim vodama sa Didem, majkom njegovo dvoje djece.

Tamara Mandžić (Eldin Adilović)

Izabranica bivšeg napadača Željezničara i današnjeg igrača turskog Samsunspora Eldina Adilovića, od ranije je poznata javnosti. Sarajka Tamara Mandžić je 2011. godine kao 17-godišnjakinja predstavljala BiH na takmičenju Beauty of The World u Kini, a prije upuštanja u manekenske vode, bavila se modelingom, odbojkom i plesom.

Minela Čorbo - Jahić (Sanel Jahić)

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač švicarskog Grasshoppera Sanel Jahić, također je jedan od fudbalera koji pokraj sebe imaju manekenku. Njegova supruga Minela Čorbo-Jahić, 2003. godine je proglašena za prvu pratilju bh. Miss Planete Zemlje.

Adna Hodžić (Mario Vračić)

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine je u dugogodišnjoj vezi sa Banjalučankom Adnom Hodžić. Ona je njegova vjerna pratilja bila čak i kada je predavao zahtjev za izdavanje bh. pasoša, neophodnog za kasnije dobijanje dozvole od FIFA-e za nastup u dresu Bosne i Hercegovine koji je samo pitanje vremena kada će se dogoditi.

Danijela Vranješ (Ognjen Vranješ)

Defanzivac reprezentacije Bosne i Hercegovine i turskog Gaziantepspora Ognjen Vranješ, jedan je od momaka koji su se oženili kao jako mladi, a prema njegovim ranijim izjavama, upravo je supruga Danijela jedan od glavnih razloga za njegovu uzlaznu putanju u karijeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.