Josip Kuže ima bogatu biografiju

U slučaju eliminacije Širokog iz Kupa

Josip Kuže mijenja Ivana Katalinića!?

Ivan Katalinić, aktuelni trener NK Široki Brijeg vjerovatno će napustiti klupu premijerligaša sa Pecare, ukolio njegovi izabranici večeras budu eliminisani u polufinalu Kupa BiH od tuzlanske Slobode na Tušnju.

Širokobriježani su u Premijer ligi BiH već u velikom minusu kada je u pitanju borba za izlazak na evropsku scenu, a ukoliko na Tušnju ne uspiju odbraniti gol prednosti iz prvog meča, to će vjerovatno značiti da ljubitelji najvažnije sporedne stvari u ovom hercegovačkom gradiću neće gledati evropske utakmice ovog ljeta.

Stoga su iz Uprave Širokog „poručili“ treneru Kataliniću da mu je meč sa Slobodom posljednja prilika, a ukoliko ne uspije izboriti finale, kako bi njegovi izabranici ostali u utrci za Kup UEFA, hrvatski stručnjak mogao bi spakovati kofere i napustiti Pecaru.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba, njega bi na klupi jednog od najtrofejnijih poslijeratnih klubova u našoj zemlji mogao naslijediti još jedan hrvatski stručnjak. Iako nam to u Širokom brijegu niko nije želio potvrditi, ali ni demantovati, saznajemo da bi ekipu mogao preuzeti Josip Kuže, nekadašnji starteg zagrebačkog Dinama!  

Naime, Kuže je prije sedam dana na Gradskom stadionu u Banjaluci gledao prvenstveni dvoboj između Borca i Širokog Brijega, u kojem su domaći slavili pobjedu rezultatom 2:0. Iako je Kuže tada istakao kako je u grad na Vrbasu došao „bez obaveza“ nije teško naslutiti da je Uprava Širokog već ranije ostvarila kontakte sa ovim hrvatskim stručnjakom i da je on već tada počeo upoznavati ekipu... 

Kuže je u svojoj trenerskoj karijeri, osim Dinama, između ostalog sjedio i na klupi banjalučkog Borca, Rijeke, Varteksa, Mainza, Gamba Osake, JEF Uniteda..., a jedno vrijeme bio je i selektor reprezentacije Ruande.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.