Foto: EPA

Bundesliga

Bayern na korak od titule, Borussia Dortmund slavila

Edmir Škorić

U subotu je odigrano pet susreta 29. kola njemačke Bundeslige.

Nogometaši Bayerna slavili su na gostovanju kod Hoffenheima s 2:0, a golove su postigli Sebastian Rode u 38. i Andreas Beck (autogol) u 90. minuti. Bavarci imaju 13 bodova prednosti u odnosu na Wolfsburg uz utakmicu više. No, možemo već sada reći da je Bayern novi prvak.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić je utakmicu počeo u startnoj postavi TSG-a, dok je njegov zemljak Sejad Salihović susret počeo na klupi za rezervne igrače.

Borussia Dortmund je s 3:0 bila oblja od Paderborna. Aubameyang je asistirao Mkhitaryan je u 48. minuti pogodio na ubačaj Aubameyanga, koji je i sam pogodio u 55. minuti. Konačnih 3:0 postavio je Kagawa u 80. minuti.

Bayer je u Leverkusenu deklasirao Hannover s 4:0, a strijelci su bili Toprak, Brand, Papadopoulos i Kiessling. Bayer se bodovno izjednačio s Borussijom Moenchengladbach i preuzeo treće mjesto zbog bolje gol-razlike.

U susretu Herthe i Koelna nije bilo pogodaka, a Mainz je s 3:2 savladao Freiburg u gostima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 29. kolo:
Borussia D. - Paderborn 3:0 (Mkhitaryan 48, Aubameyang 55, Kagawa 80)
Freiburg - Mainz 2:3 (Mehmedi 81, Schmid 92/ Okazaki 39, 45, Malli 84)
Hertha - Koeln 0:0
Hoffenheim - Bayern 0:2 (Rode 38, Beck 90 - ag)
Bayer - Hannover 4:0 (Toprak 20, Brandt 40, Papadopoulos 49, Kiessling 70)


Sebastian Rode Goal Hoffenheim 0 - 1 Bayern... by funnyno1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.