ABA liga

Cedevita pregazila Budućnost

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su Budućnost sa uvjerljivih 85:57, te su smanjili na 2:1 u polufinalnoj seriji ABA lige.

Loše je Cedevita ušla u meč. Činilo se nakon prve dionice (15:29) kako će crnogorski prvak doći do treće pobjede koja bi ih odvela u finale, ali je zagrebački tim u nastavku dominira.

Do poluvremena je Cedevita uspjela da dođe do izjednačenja (41:41), da bi u trećoj dionici potpuno razbila goste (17:4). Sjajnom igrom i u posljednjem periodu (27:12) stigli su do pobjede, te su ostali u igri za plasman u finale.

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić je s 14 poena predvodio Cedevitu. Isti broj poena je ubacio i Marko Tomas, dok je kod Budućnosti Vladimir Dašić ubacio devet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.