Ivan Katalinić, ostaje na klupi ekipe sa "Pecare"?!

Novo razočarenje u NK Široki Brijeg

Katalinić: Nemamo tim za Europu

„Poraz od Slobode sinoć u Tuzli i eliminicija iz Kupa BiH, to jeste novi neuspjeh, treba nam dobro otvoriti oči. Sve je sada jasno kao dan, a to je da nemamo ekipu za veće domete, odnosno da izborimo nastup u Europi“, istakao je razočarani Ivan Katalinić, šef stručnog stožera NK Široki Brijeg koji je od Slobode izgubio (0:1) i tako „prokockao“ prednost iz prvog meča (2:1).

Katalinić smatra da su u timu neophodne radikalne promjene.

„Ekipa je limitirana i za nešto više od trenutnih rezultata trebat će potpuni remont sastava. Sada ga ne možemo mijenjati. Što je tu? U finišu prvenstva trebamo pokušati popraviti, što se da ispraviti. Bit će teško, ali još uvijek, formalno, kroz prvenstvo možemo do četvrtog mjesta i plasmana u Evropu. Bez obzira, ako bi to i uspjeli na ljeto moramo puno poraditi na dovođenju adekvatnih pojačanja. Mnogim igračima trebat će se i zahvaliti na suradnji“, kazao je Katalinić.

I u Upravi Širokobriježana razočarani su eliminacijom iz Kupa BiH, ali kao i Katalinić za novi ovosezonski neuspjeh okrivili su igrače.

Za sada niko ne govori o eventualnom smjeni Katalinića sa klupe tima sa „Pecare“?!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.