Izraelka posjećuje Balkan samo zbog jednog kluba

Edmir Škorić

Liraz Zino je mlada Izraelka koja na Hajdukove utakmice dolazi iz dalekog Tel Aviva.

Liraz živi u Tel Avivu, ali odvaži se na daleka putovanja zbog splitskog Hajduka, za koji navija.

Proteklog vikenda je gledala prvi trening Hajduka i trofejnu salu, te je iznenadila mnoge kada se pojavila. Došla je u Split zbog derbija protiv Rijeke.

Sve je, kaže ona, počelo od Giovannija Rosse.

"Kad je on došao u Izrael zainteresirala me je priča o njemu i zašto stalno spominje Hajduk. Malo po malo sam otkrivala zanimljivu priču, počela sam gledati utakmice preko interneta i vrlo brzo sam se navukla na Hajduk i Torcidu. Kad sam prvi put došla u Split i na Poljud, i osjetila tu atmosferu, više nije bilo povratka, ljubav je bila zapečaćena", izjavila je Liraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.