Dvostruki strijelac za Werder: Diego

Kup UEFA

Diego začarao i Udine

Nakon večerašnjih revanš susreta četvrtine finala Kupa UEFA, poznata su sva četiri učesnika polufinala gdje će se naći Dinamo Kijev, Werder, Shakhtar i Hamburg.

Brazilski ofanzivni vezista Diego ponovo je donio odličan rezultat svom Werderu, koji je u odličnom susretu na Friulama u Udinama odigrao 3:3 sa domaćim Udineseom i tako izborio polufinale Kupa UEFA.

Međutim, nije sve izgledalo tako sjajno za njemačkog bundesligaša. Naime, Udinese je već nakon prvih 45 minuta igre anulirao prednost iz prvog meča. Inler je u 15. minuti doveo domaće u vodstvo, a onda je na scenu stupio dvojac Quagliarella – Diego. Prvo je reprezentativac Italije doveo Udinese na 2:0 u 30. minutu, Diego je izjednačio u 28, a Quagliarella je u 38. poništio prednost Werdera iz prvog susreta.

I kada se činilo da bi Udinese mogao do polufinala, na scenu je ponovo stupio Diego i golom u 60. minuti otklonio sve sumnje oko toga ko ide u polufinale.  Tačku na i stavio je Pizzaro u 73. minuti, a Diego je propustio priliku za hat-trick nakon što je u istoj toj minuti promašio penal.

Shakhtar nije imao previše problema sa Marseillom na Velodromeu. Nakon što su u prvom susretu trijumfovali sa 2:0, Ukrajinci su poveli i u Francuskoj golom Fernandinha. Počasni gol za Marseille dao je nekadašnji igrač Lyona Hatem Ben Arfa.

Manchester City je bio nadomak produžetaka u revanšu sa Hamburgom, ali je njemački klub ipak došao do polufinala. Susret je završio 2:1 za „građane“, koji u završnici drugog dijela nisu imali sreće da dođu do još jednog pogotka koji bi im donio produžetke.

Rezultati


Manchester City – Hamburg                2:1
Elano 17pen, Caicedo 50 - Guerrero 12

Marseille – Shakhtar                    1:1
Arfa 42 - Fernandinho 30

Udinese - Werder                     3:3

Inler 15, Quagliarella 30, 38 – Diego 28, 60, Pizzaro 73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.