Zoran Erbez

Slavija Zrinjskom održala čas iz fudbala

Erbez odveo Slaviju u finale

Nakon dva slabija prvenstvena izdanja, fudbaleri Slavije šredstavili su se u pravom svjetlu proitv Zrinjskog u revanš meču polufinala Kupa BiH. Ne samo da su ostvarili pobjedu od 2:0, koliko im je i trebalo za prolaz u finale, već su svom protivniku održali čas iz fudbala. Podatak da su gosti imali samo jedan šut u okvir gola, te da ih je golman Melher spasio od potpunog debakla dovoljno govori o igri ’’sokolova’’. Strateg ’’plavih’’ Zoran Erbez bio je prezadovoljan igrom svog tima.

"Utakmica je bila kvalitetna, postigli smo rano pogodak i normalno da nam je to bio imperativ da još jače odigramo do kraja. Konstantno smo vršili pritisak prema protivničkom golu u želji da što prije stignemo do rezultata koji nam obećava plasman u finale. U tome smo na kraju i uspjeli. Mislim da smo utakmicu odlično odradili i taktički i fizički. Moji igrači su psihološki bili dobro spremni.", ocijenio je Erbez.

On je podsjetio da je i nakon poraza u Mostaru 2:4 rekao da Slavija ima kvalitet za prolaz u finale.

"I poslije prve utakmice u Mostaru sam tvrdio da imamo kvalitet i da 4:2 za Zrinjski nije nedostižan rezultat. Iako nema sumnje da Mostarci nisu kvalitetna ekipa, kako pojedinačno, tako i kolektivno, bio sam samouvjeren da možemo naći put do finala. Podsjetiću da smo i u prvoj utakmici pokazali da nismo tim za potcjenjivanje. Na žalost, tada smo primili ’’jeftine’’ golove i rezultat je sigurno bio previsok u korist našeg rivala.", rekao je strateg Slavije.

Erbez je pohvalio svoje fudbalere, ali i navijače koji su napravili sjajnu atmosferu na tribinama.

"Iskoristio bih priliku da pohvalim svoje igrače na maksimalnom zalaganju, ali i vjerne navijače koji su u pravom smislu riječi bili naš 12 igrač. Bodrili su nas svim srcem cijelu utakmicu i za to smo im se odižili ovom pobjedom. Međutim, to nije sve jer nam je obaveza da zajedno proslavimo pobjedu u finalu. Mislim da je došlo vrijeme da Slavija konačno prigli pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH.", smatra šef Sručnog štaba Slavije Zoran Erbez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.