Pišu francuski mediji

Lyon sprema pet miliona za fudbalera Dinama

Dinamo iz Zagreba u nadolazećem prijelaznom roku mogao bi ostati bez još jednog fudbalera koji se razvio u njihovoj školi.

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas traži kvalitetna pojačanja za obranu sa kojom bi nastupao u Ligi prvaka, a navodno na listi želja francuskog kluba nalazi se Jozo Šimunović. 

Šimunović već sa svojih 20 godina ima iskustvo igranja u evropskim takmičenja i to je ono što je oduševilo čelnike Lyona. Navodno, već su se raspitivali i o cijeni, koja će pisanju Le 10 Sporta, iznositi između četiri i pet miliona eura. 

Lyon je prije nekoliko sezona imao priliku trgovati sa Dinamom kada je kupio Dejana Lovrena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.