Foto: EPA

Primera

Golijada u Vigu, Real puše u vrat Barci

Edmir Škorić

Real Madrid je u sjajnoj utakmici, u Vigu, savladao Celtu s 4:2.

Real je u Vigu stigao do 26. pobjede, pa se vodećoj Barci još jednom primakao na dva boda.

Kraljevi su loše otvorili večerašnji susret, obzirom da je Nolito u devetoj doveo Celtu u vodstvo.

Ipak, u 16. minuti Kroos udarcem sa 15 metara pogađa za 1:1. Osam minuta kasnije Chicharito Hernandez pogađa za preokret. Celta se vraća u 28. minut, a strijelac je bio Mina.

U finišu prvog dijela Cristiano Ronaldo upošljava Jamesa Rodrigueza, Kolumbijac precizan za novo vodstvo Kraljeva.

U nastavku nešto manje golova. Jedini je postigao Chicharito u 69. minuti, te je na taj način otklonio dileme oko pobjednika, a ujedno nastavio s dobrom formom nakon što je presudio Atleticu u četvrtfinalu Lige prvaka.

Pet kola prije kraja, Barca ima 81, a Real 79 bodova. Što se Celte tiče, ona je devetoplasirana sa 42 boda i bez šansi da nešto više napravi do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 33. kolo:
Celta - Real Madrid 2:4 (Nolito 9, Mina 28/ Kroos 16, Hernandez 24, 69, James 43)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.