Tri nisu iskorištena, dva ih koštala pobjeda

Sedam penala za Zrinjski u posljednjih deset domaćih susreta

Adnan Beganović

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a podjednake šanse za osvajanje naslova imaju čak četiri ekipe, Sarajevo, Zrinjski, Široki i Željezničar.

Mostarski Plemići dijele prvo mjesto na tabeli sa Sarajevom. Obje ekipe su osvojile po 50 bodova, a Plemići već 16 utakmica uzastopno ne znaju za poraz.

Posljednji put Zrinjski je poražen 21. septembra na gostovanju u Banjoj Luci gdje je Borac slavio s minimalnih 1:0.

Mogli su Plemići imati na svom kontu najmanje četiri boda više, samo da su u domaćim susretima sa Širokim i Sarajevom, koji su završili bez pobjednika, iskoristili dosuđene jedanaesterce. Na žalost navijača Zrinjskog, Nikolić protiv Širokog, te Crnov protiv Sarajeva, nisu bili precizni s bijele tačke.

Inače, u posljednjih deset domaćih susreta dosuđeno je sedam jedanaesteraca za Zrinjski, a pored dva nabrojana, Plemići nisu iskoristili još jedan i to u duelu sa Slobodom. Neprecizan je bio Nikolić, no na njegovu sreću Zrinjski je slavio s minimalnih 1:0.

U 7. kolu u kojem je Zrinjski savladao Zvijezdu sa 3:0 goste iz Gradačca je načeo Nikolić u 36. minuti i to iz jedanaesterca. I naredni domaći susret za Zrinjski je dosuđen jedanaesterac, a opet su pogotkom Crnova s bijele tačke u 34. minuti Plemići načeli svoje goste. Ovaj put gradske rivale, fudbalere Veleža.

U 11. kolu u duelu sa Sarajevom, Crnov nije bio precizan s bijele tačke, dok u 13. kolu u duelu sa Čelikom (1:1) nije dosuđen jedanaesterac za domaće.

Derbi susret jesenjeg dijela prvenstva između Zrinjskog i Širokog završen je bez golova (0:0), a kao što smo već ranije napisali, Nikolić nije bio precizan s bijele tačke.

Na otvaranju drugog dijela sezone u Mostaru je gostovala Slavija. Zrinjski je trijumfovao rezultatom 2:0, a drugi pogodak za Plemiće postigao je Kordić sa 11 metara. U narednom kolu bod iz Mostara je odnijela Drina (1:1), a za domaće u ovom susretu nije dosuđen jedanaesterac.

U 19. kolu u duelu Zrinjskog i Željezničara nije billo pobjednika (1:1), kao niti jedanaesterca za domaću ekipu, dok je u naredna dva domaća susreta dosuđen po jedanaesterac za domaću ekipu. Protiv Slobode (1:0) nije pogodio Nikolić, dok je u 23. kolu Borac s bijele tačke načeo Stojkić.

Dosuđeni jedanaesterci za Zrinjski u posljednjih devet domaćih susreta:

7. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Zvijezda 3:0 (Nikolić 36')

9. kolo Premijer lige:
Zrinjski Velež 2:0 (Crnov 34')

11. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Sarajevo 1:1 (Crnov nije iskoristio jedanaesterac)

15. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Široki 0:0 (Nikolić nije iskoristio jedanaesterac)

16. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Slavija 2:0 (Kordić 62')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

21. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Sloboda 1:0 (Nikolić nije iskoristio jedanaesterac)

23. kolo Premijer lige:
Zrinjski - Borac 2:0 (Stokić 22')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.