Dolazio zbog Mateja Delača

Bivši golman Chelseaja zadovoljan napustio Koševo

Henrique Hilário, nekadašnji golman Chelseaja, posmatrao je prošlosedmičnu utakmicu 24. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Širokog Brijega. 

Portugalski internacionalac danas radi u stručnog štabu Chelseaja i povod dolaska na stadion Koševo bio je golman Matej Delač, koji za Sarajevo nastupa kao posuđen igrač londonskog kluba. 

Hilário se nakon utakmice u jednom sarajevskom restoranu sastao sa Delačem i sportskim direktorom Ibrakovićem, a jedna od temi razgovora odnosila se i na eventualno produženje ostanka talentovanog golmana na Koševu. 

Vrijedi istaći da je Delač zadovoljan sa načinom života u Sarajevu i svojim ovosezonskim nastupima u klubu za koji trenutno nastupa, te se Hilário sa zadovoljnim izrazom lica vratio u London. 

Podsjećamo, partije Delača nisu prošle nezapaženo ni od strane trenera golmana bh. reprezentacije Envera Lugušića i vrlo je lako očekivati da ovaj 22-godišnji golman uskoro nađe svoje mjesto na spisku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.