Foto: EPA

Real slavio protiv Seville

Ronaldo s tri gola pokorio Andaluziju

Edmir Škorić

Tri kola prije kraja, Real Madrid i dalje ima dva boda manje od Barcelone.

Barcelona je sa 8:0 slavila danas u Cordobi, a Real je ipak nešto blaže, doduše na znatno težem gostovanju, upisao novu pobjedu.

Kraljevi su u Andaluziji s 3:2 savladali Sevillu, pa su ostali na dva boda od Barce na tri kola do kraja.

Ključan čovjek u pobjedi Madriđana bio je Cristiano Ronaldo. Portugalac je u 36. minuti pogodio na asistenciju Isca, zatim nakon fantastične asistencije Jamesa Rodrigueza minutu kasnije.

U samoj završnici prvog dijela Ramos je srušio Vidala, a Carlos Bacca pogodio s bijele tačke i vratio Sevillu u igru.

Do 68. minute u nastavku nije bilo promjena, a onda majstorija Ronalda glavom na sjajan centaršut rezerviste Balea s desne strane i Real je opet stigao do dva gola prednosti.

U 78. minuti Vicente Iborra ulazi u igru, a isti igrač minutu kasnije postiže pogodak i vraća neizvjesnost na Sanchez Pizjuanu. Ipak, Real se odbranio, te na kraju stigao do pobjede.

Zanimljivo je reći da je Ronaldo postigao čak 19 golova protiv Seville u karijeri, te se vratio na prvo mjesto lise strijelaca sa 42 gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 35. kolo:
Sevilla - Real Madrid 2:3 (Bacca 45 - penal, Iborra 79/ Ronaldo 36, 37, 68)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.