Finale regionalne ragbi lige

Odlukom žrijeba Čelik domaćin splitskoj Nadi

Dino Kurbegović

Jučerašnjim žrijebanjem finalista regionalne ragbi lige odlučeno je da se finale ovog takmičenja igra u Zenici 17. maja na stadionu Kamberovića polje.

U finalu u kojem će se igrati samo jedna utakmica sastat će se zenički Čelik, te splitska Nada. Biće to duel dvije neporažene ekipe, koje su do finala došle superiorno.

Čelik je u grupi B zauzeo prvo mjesto, dok je Nada u grupi A bila nezaustavljiva. U polufinalu Zeničani su savladali ekipu Smartsona, dok je Nada preko Rad Mozzarta došla u veliko finale.

Ove sezone u regionalnoj ligi su učestvovali klubovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Crne Gore.

Predstavnik naše zemlje, Čelik iz Zenice, kao dugogodišnji prvak u bivšoj državi, te u Bosni i Hercegovini tako će imati priliku da napravi jedan od najvećih uspjeha u svojoj historiji, naravno ukoliko pobijede u finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.