Foto: FK Željezničar

Rođeni i dalje kroje vrh tabele

Velež bez Haurdića, Škahić pod upitnikom

Situacija je slična prošlosezonskoj. Željezničar je tada doputovao u Mostar kao ekipa koja se bori za naslov a Rođeni su sa druge strane odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni. Slavili su pobjedu rezultatom 4:2, a titulom se na kraju okitio Zrinjski.

Danas je opet Željezničar kandidat za naslov, ima samo bod manje u odnosu na prvoplasirano Sarajevo. Velež je trenutačno sedmi. Ovog proljeća se nije naosvajao bodova, ali je uspio zagorčati život Sarajevu i Širokom Brijegu, dok je Zrinjski izvukao bod u sudijskoj nadoknadi.

Sada je na redu duel starih rivala Veleža i Željezničara, klubova koji su kroz svoju historiju odigrali veliki broj važnih, značajnih, ali i dobrih utakmica. Domaći sastav nije pod imperativom, a rezultati su pokazali da je tada najopasniji.

"Za nas se nije ništa promjenilo u odnosu na prošle mečeve. Željezničar sigurno ima veliki imperativ i pobjeda im donosi mnogo. S druge strane mi idemo na pobjedu i Željo će morati igrati sa 120% mogućnosti ako misli osvojiti i bod. Mi ih izuzetno respektujemo. Riječ je o mladoj ekipi, koju vodi iskusni stručnjak Milomir Odović. Pružit ćemo borbenu i angažovanu igru i nadam se da će utakmica zadovoljiti gledaoce. Želimo da bodovi ostanu u Mostaru", rekao je šef stručnog štaba Veleža, Adnan Dizdarević.

Pod upitnikom je nastup Ibrahima Škahića, dok će zbog kartona utakmicu propustiti Denis Zvonić. Trener Rođenih također zbog povrede neće moći računati na Anesa Haurdića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.