Slijedi kolo koje bi moglo mnogo toga odlučiti
Foto: HŠK Zrinjski

Danas na programu sedam utakmica

Slijedi kolo koje bi moglo mnogo toga odlučiti

Ovog vikenda se nastavlja takmičenje u nikad zanimljivijoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Derbi kola se igra na Koševu, gdje će snage odmjeriti Sarajevo i Zrinjski. Prvoplasirani tim tabele nakon 25 kola s imperativom pobjede dočekuje aktuelnog prvaka BiH, koji se nalazi tri pozicije niže sa samo dva boda manje. Bordo tim je favorit i uzda se u podršku navijača koji će u velikom broju pohoditi naš najveći stadion, ali su svjesni da i gosti imaju svoje ambicije u ovom meču. Prvi meč ova dva rivala odigran u prvoj polusezoni završio je rezultatom 1:1, a pogađali su Crnov i Okić.

Drugoplasirani Široki Brijeg ide u goste Čeliku, koji je prebrodio sve brige oko opstanka u društvu najboljih. Tim sa Pecare je još uvijek u igri za oba trofeja i nada se trijumfu u Zenici. Iz tabora domaćih su najavili pošteno nadmetanje i demantovali glasine o puštanju bodova koje posljednjih dana kruže po kuloarima, pa je realno očekivati neizvjestan meč. Domaći se žele osvetiti Širokobriježanima za debakl iz prošle polusezone, kada su na Pecari poraženi sa čak 7:2.

Jedna od najzanimljivijih utakmica će biti odigrana u Vrapčićima, gdje će Velež dočekati ekipu Željezničara. Željinim navijačima je još u sjećanju prošlosezonski meč i poraz u 28. kolu rezultatom 4:2, kojim je tim sa Grbavice ispao iz borbe za titulu. U Željezničaru se nadaju da će danas biti drugačije, ali su svjesni da gostuju jednom od najboljih domaćina lige. Također, i u Veležu dobro znaju da im u goste stiže tim koji je van Grbavice u 12 utakmica ove sezone samo jednom poražen. Sve ukazuje na to da će utakmica u Vrapčićima biti i više nego interesantna, te da će pobjednika odlučiti nijanse.

Što se ostalih utakmica tiče, zanimljivo bi trebalo biti u Travniku, gdje istoimeni domaćin dočekuje Slaviju sa imperativom pobjede. Isto važi i za Zvijezdu, koja će protiv Slobode pred svojom publikom hvatati zadnji voz za priključak ravnopravnoj borbi za opstanak.

Drina u Zvorniku dočekuje Olimpic, u kojem ne kriju da im ostatak ligaškog takmičenja nije imperativ do kraja sezone. Razlog za to je jasan - Vukovi su napravili historijski uspjeh plasmanom u finale Kupa BiH, pa su i njihove misli okrenute ka tome. Sa druge strane, Drini su bodovi neophodni.

Od svih timova iz dna tabele, najteži posao bi barem na papiru trebao imati Vitez, koji će od 20 sati gostovati u Banjoj Luci. Vitežani su dva boda iznad opasne zone, dok su u Borcu svjesni da do kraja takmičenja ne mogu mnogo ni napredovati, ni nazadovati. Gostima su bodovi važniji, ali je Banja Luka daleko od pravog mjesta za 'vađenje'...

Posljednji meč 26. kola Premijer lige će u nedjelju odigrati Mladost iz Velike Obarske i Radnik. Domaći žele pobjedom potvrditi bod osvojen u Mostaru u prošlom kolu, ali ni Radniku nije baš svejedno budući da još uvijek nisu definitivno riješili svoje brige oko ostanka. Bodovi su potrebni i jednom i drugom timu, pa ostaje da se vidi ko će na kraju biti uspješiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

26. kolo Premijer lige BiH bi moglo dati odgovore na mnoga pitanja, pa je stoga interes javnosti za utakmice koje slijede veći nego obično.

Na kraju, dodajmo i to da je danas na rasporedu sedam utakmica, od kojih će šest početi u 17 sati. Meč u Banjoj Luci se igra u večernjem terminu od 20 sati, dok je jedini sutrašnji meč između Mladosti i Radnika zakazan za 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.