BBL

Đedović vodio Bayern do pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaši Bayerna pobijedili su Frankfurt 83:72 u prvom meču četvrtfinala Bundeslige uz sjajan nastup Nihada Đedovića.

Gosti iz Frankfurta bolje su otvorili meč. Imali su i osam poena prednosti u jednom trenutku u prvoj dionici, ali se Bayern vratio, te je Frankfurt ušao u drugu četvrtinu sa poenom prednosti, 19:18.

Bavarci prelaze u vodstvo tijekom druge dionice. Na odmor su otišli s dva poena prednosti, 39:37, da bi u trećoj dionici oba tima imala svije periode igre.

Nakon 30 minuta igre bilo je 54:53 u korist Bayerna, koji je ipak u posljednjoj dionici uspio da prelomi meč i da dođe do pobjede. 

Nihad Đedović je predvodio Bayern sa 17 poena i osam skokova, Shcafartzik je dodao 16, dok je za goste Barthel ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.