Matthewsu treća eta Gira

Težak pada Talijana Domenica Pozzoviva

Australac Michael Matthews (Orica) pobjednik je treće etape ovogodišnjeg "Gira d'Italia" vožene od Rapalla do Sestri Levantea i dužini od 136 kilometara, a tom je etapnom pobjedom zadržao i vodstvo u ukupnom poretku.

Treća etapa ovogodišnjeg "Gira" bila je ujedno i najkraća na ovogodišnjem izdanju biciklističke utrke kroz Italiju, a vozači su pred sobom imali nekoliko uspona prije završnice u Sestri Levanteu na obali Ligurskog mora. Priličan broj uspona iz konkurencije za etapnu pbojedu izbacio je veliki broj sprintera, pa je Matthews u završnom sprintu lakoćom nadmašio drugoplasiranog Talijana Fabija Fellinea (Trek) i trećeg Belgijanca Philippea Gilberta (BMC).

Etapu je obilježio težak pad Talijana Domenica Pozzoviva (AG2R), koji je izgubio kontrolu nad svojim biciklom na nizbrdici 40-ak kilometara prije cilja, te je snažno udario licem o asfalt. Pozzovivo, koji je prošle godine bio peti na "Giru", zbog toga je pada morao odustati od daljnjeg nastupa, te je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu. Ipak, prema posljednjim informacijama povrede nisu bile opasne po život.

u ukupnom poretku glavnu riječ vode Australci iz ekipe Orica. Prvi je Michael Matthews sa šest sekundi prednosti ispred dva Simona, Clarkea odnosno deset u odnosu na Gerransa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.