Na meti Cityja tri fudbalera iz Bundeslige

Građani se okreću njemačkom tržištu

Adnan Beganović

Manchester City će prema pisanju inostranih medija u ljetnom prelaznom roku izvršiti rekonstrukciju ekipe, pošto su čelnici kluba nezadovoljni postignutim rezultatima u ovoj sezoni.

U Manchester Cityju će u nadolazećem prelaznom roku biti prometno, odnosno Građani će obnoviti svoju ekipu, a navodno će se okrenuti njemačkom tržištu, odnosno pokušat će dovesti nekoliko fudbalera koji trenutno nastupaju u bundesligaškim ekipama.

Navodno je Txiki Begiristain, čovjek zadužen za sportsku politiku kluba već stupio u kontakt sa agentima Ilkayja Gundogana (Borussia Dortmund), te sa agentom Wolfsburgovog Kevina De Bruynea.

No, to nije sve, odnosno Građani su zainteresirani i za uslugama ofanzivnog veznjaka Hoffenheima, Roberta Firmina za kojeg su navodno spremni platiti 18 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.