Slavu stekli u kopačkama, a onda...

Osam najčudnijih promjena karijera nekada slavnih igrača

A. Haznadarević

Završetak profesionalne karijere za fudbalere predstavlja početak novog života. Novci koje su zaradili tokom 10-ak godina aktivnog bavljenja ovim sportom, omogućavaju im da različite snove pretvore u realnost, a kako oni izgledaju i čime se bave kada konačno dobiju prostor za malo oduška, jako je zanimljivo. Štaviše, javnost je jako iznenađena nekim od promjena nastalih u karijerama slavnih fudbalera.

Eric Cantona - Glumac

Živa legenda fudbala i jedan od najvećih majstora koji su ikada igrali u jednom slavnom klubu kakav je Manchester United, danas se često pojavljuje na kino-platnima. Eric Cantona ili King Eric, kako su ga navijači zvali od milja, čak je glumio i sa slavnom Cate Blanchett, glavnom ženskom zvijezdom legendarnog Titanica. U svojstvu glumca i režisera nedavno je posjetio i Bosnu i Hercegovinu.

Kevin Kyle - Magaciner na brodu

Bivši napadač Sunderlanda, Coventryja, Rangersa i drugih timova, zbog svoje ovisnosti o kockanju danas je magaciner na brodu! Kevin Kyle je tako u životu prošao proces od zarađivanja 10.000 funti sedmično do mizerne plate prosječnog fizičkog radnika. 

Bixente Lizarazu - Jiu-jitsu borac

Čovjek koji je u svijetu fudbala osvojio najvažnija odličja koja se mogu osvojiti, i nakon prestanka bavljenja fudbalom ostao je u svijetu sporta, samo što je prešao na one borbene. Brazilska jiu-jitsa je njegov novi izbor, a čovjek sa takvim borbenim duhom koji ga je uvijek krasio, naprosto uživa u "borbi u kojoj se ne možeš sakriti od protivnika", kako kaže i sam. 

Jose Manuel Pinto - Muzičar

Dugogodišnji drugi golman Barcelone, koji je prošle godine okončao karijeru, kao fudbaler sa velikim darom za muziku je definitivno ispred svih ostalih. Objavio je seriju video snimaka, na kojima se vidi ono o čemu se i ranije pričalo - da je jako dobar u sviranju klavijatura.

Andriy Shevchenko - Političar

Stanje u rodnoj Ukrajini aktiviralo je i slavnog napadača Andriya Shevchenka da iskoristi svoju slavu i pokuša pomoći svojoj zemlji. Čak je i odbio poziv da preuzme vodstvo nacionalnog tima, kako bi se potpuno posvetio politici.

Gaizka Mendieta - DJ

U vremenu dominacije Valencije španskim fudbalom, neizostavni igrač u sastavu Šišmiša bio je Gaizka Mendieta. On se nakon okončanja karijere odlučio za posve neočekivanu profesiju, te je postao DJ. Prilično je popularan i u tom poslu, te sada vikendom zabavlja ljude puštajući muziku u noćnim klubovima.

Thomas Gravesen - Profesionalni igrač pokera

Čovjek koji je nekada igrao između ostalog za HSV, Everton i Real Madrid, po završetku fudbalske karijere krenuo je u vode profesionalnih pokeraša, među kojima je jako dobro kotirao prije nego što mu je i to dosadilo. Inače, on je jedan od najvećih danskih fudbalera.

Tim Wiese - Kečer

Nekadašnji saigrač Vedada Ibiševića i Sejada Salihovića u Hoffenheimu i bivši dosta uspješni njemački golman Tim Wiese, šokirao je navijače pojavom u javnosti sa daleko većom mišićnom masom nego ikada prije. Ne samo da je zbog toga od strane čelnika raznih klubova okarakterisan nesposobnim za branjenje, već se i potpuno prestao baviti fudbalom postavši kečer!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.