Pojačavaju se iz Cluja

Hajduk želi prvog strijelca rumunske lige

Trener Hajduka Hari Vukas je već krenuo u potragu za pojačanjima sa kojim bi njegov tim u narednoj sezoni bio nešto dostojniji rival Dinamu i Rijeci.

Nakon neuspješnih pregovora sa Brazilcem Thiagom Brezzerom, Hajduk se okrenuo novom rješenju na poziciji napadača, a ono se zove Gregory Tade.

Riječ je o 29-godišnjem fudbaleru porijeklom iz Obale Slonovače koji je odigrao sjajnu sezonu u dresu Cluja, za koji je postigao 17 golova u 27 utakmica i prvi je strijelac lige.

Cluj će od naredne sezone najvjerovatnije biti drugoligaš, budući da su im oduzeta 24 boda, pa se sada nalaze na 16. mjestu u Rumuniji.

Ukoliko Cluj ispadne, Tade će napustiti klub, a jedna od realnijih opcija je dolazak u redove splitskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.