Povreda prednjih križnih ligamenata

Turković povrijedio ligamente koljena na treningu?

Međusobnu utakmicu koju su na treningu u srijedu odigrala dva sastava Željezničara po dobrom neće pamtiti Nedo Turković. 

Napadač Plavih je povrijedio koljeno desne noge u jednoj situaciji kada je proklizao na terenu, a prema svemu sudeći radi se o ozbiljnijoj povredi zbog koje je već danas bio na ljekarskim pregledima.

"Imao sam sinoć jake bolove u koljenu desne noge, a situacija ni danas nije bolja. Upravo sam bio na pregledima i prve informacije nisu baš najbolje, doktori pretpostavljaju da se radi o povredi prednjih križnih ligamenata. Koliko su njihove riječi tačne detaljno će pokazati magnetna rezonanca koju ću obaviti sutra", kazao je Turković, neposredno nakon prvog doktorskog pregleda.

Iako u posljednje vrijeme i nije dobijao pretjerano veliku minutažu, jasno je da će Turkovićevo odsustvo dodatno skratiti roster kluba s Grbavice, kojeg šef stručnog štaba Milomir Odović konstantno predstavlja kao nedovoljno širokog.

Najtrofejniji bh. klub je još uvijek u borbi za šampionsku titulu, ali će u preostale dvije utakmice ostati uskraćen za usluge napadača koji je ponikao na Grbavici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.