Atić među najtalentiranijim mladim košarkašima

Edmir Škorić

Mladi bh. košarkaš Edin Atić nalazi se među najtalentiranijim košarkašima Evrope.

Atić je sa Sparsima igrao završni turnir Eurolige, gdje je izabran u najbolju petorku, a košarkaški stručnjaci su ga svrstali među najbolje prospekte završnog turnira Eurolige.

On je bilježio skoro 19 poena po utakmici uz preko sedam skokova, četiri ukradene lošte i gotovo tri asistencije po utakmici.

Među najboljim mladim igračima su i Slovenac koji nastupa za Real Madrid, Luka Dončić, potom srbijanski košarkaš iz Zvezde Vojislav Stojanović, Francuz Jonathan Jeanne iz Insep Pariza, Latvijac Rodions Kurucs iz VEF Rige itd…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.