Nevjerovatne razlike u izgledu

Teško je vjerovati da su ovi slavni igrači vršnjaci

A. Haznadarević

Iako se s vremena na vrijeme dogode skandali vezani za godine određenih fudbalera, prije svega onih koji dolaze iz Afrike, i u regularnim okolnostima je moguće pronaći igrače koji su rođeni iste godine, ali koji djeluju kao da je jedan od drugog stariji i po 10, pa i više godina. Kada se radi o uspješnim i slavnim igračima, kompletne mase navijača ostaju zbunjene ne znajući u kojoj fazi karijere je jedan od takvih fudbalera.

Nuri Sahin i Diego Costa (26 godina)

Turskog reprezentativca Nuri Sahina, najveći dio javnosti i dalje smatra jako mladim i perspektivnim igračem ne shvatajući da zapravo ima 26 godina. Istovremeno, fantastično ovosezonsko pojačanje novog engleskog šampiona Diega Costu, većina još od dolaska u Chelsea smatra veteranom.

Fernando Torres i Arjen Robben (30 godina)

Iako su i jedan i drugi veliki majstori sa fenomenalnim karijerama iza sebe, sam nadimak Španca "El Nino" - dječak, govori da je Fernando Torres uvijek izgledao mlađe nego što zaista ima godina. Njegov fudbalski kolega Holanđanin Arjen Robben, rođen je iste godine, te i on ima 30 godina, ali "na prvu" djeluje kao čovjek u ranim 40-im godinama.

Alen Halilović i Joseph Minala (18 godina)

Hrvatsko čudo od djeteta Alen Halilović, koji je danas član Barcelone, djeluje onako kako se i očekuje od mladih momaka njegove životne dobi, pa možda i malo mlađe. S druge strane kamerunski internacionalac iz Lazija posuđen u Bari Joseph Minala, momak je kojem zasigurno niko ne bi dao manje od 35 godina.

Ashley Young i Hendry Thomas (29 godina)

Krilni igrač Engleske i Manchester Uniteda Ashley Young, izgleda baš onako kako ga opisuje njegovo prezime - mlado. Ima 29 godina, a većina osoba koje ga vide bi rekle da je u ranim 20-im godinama života. Njegov vršnjak Hendry Thomas, koji je trenutno član MLS tima Dallasa, također ima 29 godina, ali izgleda kao čovjek u četrdesetima.

Jay Spering i Sergio Aguero (26 godina)

Veznjak Boltona Jay Spering, generalno spada među poznate igrače koji izgledaju znatno starije nego što jesu. Gledajući ga, teško je vjerovati da ima 26 godina, ali posebno to da je jedan Sergio Aguero od njega čak i stariji skoro šest mjeseci.

Calum Chambers i Lazar Marković (20 godina)

Dok i jedan i drugi grade sjajne karijere, većina bi rekla da je engleski defanzivac Calum Chambers u većoj prednosti od srbijanskog veznjaka Lazara Markovića jer je mlađi i ima duži period za razvoj pred sobom. Ipak, to nije tačno jer i jedan i drugi imaju po 20 godina, a razlika je u samom izgledu, pa Srbijanac djeluje mnogo starije.

Wayne Rooney i Graziano Pelle (29 godina)

Wayne Rooney je pravi vođa, pa je prirodno to što je imenovan za kapitena Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske. Njegov izgled također govori o ozbiljnosti, budući da zaista djeluje kao da je davno prošao 30. godinu života i bliži se kraju karijere. U stvari, on ima tek 29 godina, te je vršnjak mladolikom napadaču Southamptona Grazianu Pelleu.

Thomas Muller i Theo Walcott (25 godina)

Sjajni njemački napadač iz redova Bayerna Thomas Muller, jedan je od igrača za koje bi zaista iko teško mogao reći da ima nekih 25 godina. U poređenju s Arsenalovim Theom Walcottom, Muller djeluje kao minimalno pet godina starija osoba, a i jedan i drugi su rođeni 1989. godine.

Ronny i Olivier Giroud (28 godina)

Ronny Heberson Furtado de Araújo, poznatiji samo kao Ronny, vezni je igrač berlinske Herthe koji u Bundesligi igra na vrhuncu svoje karijere. Iste, 1986. godine kada i on, rođen je francuski internacionalac koji važi za jednu od najvećih zvijezda Arsenala Olivier Giroud. Po izgledu, teško bi iko mogao pomisliti da su zaista njih dvojica vršnjaci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.