Jedanaest godina uzastopno na euro sceni

Hoće li Široki Brijeg ostati bez nastupa u Evropi?

Otkako se igra jedinstvena Premijer liga, Široki Brijeg je ubjedljivo najkonstantniji klub u vrhu tabele.

To najbolje pokazuje podatak da klub sa Pecare, osim u sezoni 2003/2004,  nikada nije propustio nastup na evropskoj sceni. Od sezone 2004/2005., Širokobriježani su redovan učesnik nekog evropskog takmičenja.

Iako se prije samo nekoliko sedmica činilo besmislenim dovoditi uopšte u pitanje njihov izlazak u Evropu ove sezone, spletom okolnosti je ona postala i više nego upitna.

Široki Brijeg se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Premijer lige sa bodom manje od trećeplasiranog Zrinjskog, a rezultat iz prve finalne utakmice protiv Olimpica nije baš obećavajući (1:1 na Pecari).

Timu kojeg sa klupe predvodi Blaž Slišković preostaju dvije teške utakmice do kraja Premijer lige. Prvo će Širokobriježani gostovati Slaviji, pa će u posljednjem kolu odmjeriti snage sa Zrinjskim na svom terenu. Mogla bi to biti utakmica koja će mnogo toga odlučivati, posebno ako u međuvremenu Široki Brijeg ostane bez trofeja u Kupu BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Širokom već neko vrijeme ide loše a, ukoliko se tako nastavi, mogla bi ovo postati jedna od najneuspješnijih sezona za dvostrukog prvaka Bosne i Hercegovine otkako se igra Premijer liga u ovom formatu.

Podsjećamo, plasman u Evropu će ostvariti tri prvoplasirane ekipe kao i pobjednik Kupa. Olimpicovo osvajanje trofeja u najmasovnijem klupskom takmičenju u BiH bi itekako upropastilo sezonu onom koji završi na četvrtom mjestu u Premijer ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.