Fudbaler Bayera

Castro na pragu Borussije Dortmund

U taboru Bayera iz Leverkusena već se počela slagati križaljka za iduću sezonu, te je potpisan novi ugovor s trenerom. 

Kako prenose njemački mediji, Roger Schimdt mogao bi vrlo brzo ostati bez jednog od nositelja igre, a radi se o Gonzalu Castru.  

Ovaj 27-godišnji vezni igrač na pragu je potpisa za Borussiju i u klubu iz Dortmunda predstavljao bi zamjenu za Ilkaya Gündogana, koji odlazi kraju sezone.

Castro je u dosadašnjem dijelu njemačkog prvenstva psotigao dva pogotka i upisao devet asistencija, a Borussija će za njegove usluge u nadolazećem prijelaznom roku morati izdvojiti 15 miliona eura. Vrijedi istaći da su za Castra još zainteresovani Bayern, Atletico, Schalke i Roma. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.