Real Madrid - Getafe 7:3

Ljepotica na Santiago Bernabeu za kraj

Edmir Škorić

Real Madrid je u pravoj nogometnoj ljepotici savladao Getafe sa 7:3.

Real je na Santiago Bernabeu ugostio Getafe u posljednjem kolu. Bila je to utakmica bez imperativa, jer i jedni i drugi nisu mogli ništa bitnije da promijene.

Kraljevi su za kraj sezone ostvarili visoku pobjedu, 30. jubilarnu, a ponovo ju je obilježio Cristiano Ronaldo.

Portugalac je postigao novi hat-trick, a sve golove postigao je u privh 35 minuta.

Na poluvremneu je rezultat glasio 3:3, ali je Real u nastavku uspio da nadigra goste iz madridskog predgrađa. Strijelci su u nastavku bili Hernandez, James Rodriguez, Jese i Marcelo.

Real je tako neuspješnu sezonu završio sa 92 boda, sa 117 postignutih i 37 primljenih golova u Primeri, ali i bez ijednog trofeja. Jedini trofej je onaj kojeg je osvojio Ronaldo. Portugalac je sa 48 golova ubjedljivo završio kao najbolji strijelac lige.

U svakom slučaju, ne baš dobra sezona za Kraljeve i trenera Carla Ancelottija. Na ljeto će sigurno biti dosta izmjena, očekujemo neki drugačiji Real u novoj sezoni. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 38. kolo:
Real Madrid - Getafe 7:3 (Ronaldo 13, 32, 34 - penal, Hernandez 47, Rodriguez 51, Jese 71, Marcelo 90/ Escudero 22, Castro 26, Lacen 42)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.