UFC dobio novog prvaka

Cormier sredio Johnsona za titulu UFC šampiona

Midhat Šljivak

Daniel Cormier novi je prvak UFC-a u poluteškoj kategoriji. On je sinoć u Las Vegasu savladao Anthonyja Johnsona prekidom u trećoj rundi

Rumble odlično ulazi u meč i nakon 30 sekundi šalje Cormiera na pod, ali se DC brzo izvlači, te Johnsona pokušava završiti hrvačkim tehnikama. 

Ipak, Johnson se nakon više od dvije minute u zagrljaju Cormiera uspijeva izvući, te nekoliko puta dobro pogoditi protivnika, koji je svoju šansu u prvoj rundi tražio u klinču.

Žestoko je počelo i u drugoj rundi. Rumble je tražio borbu, Cormier je s druge strane koristio bolju hrvačku tehniku, te je tu prednost maksimalno koristio.

Dominirao je Cormier u drugoj rundi. Johnson nije uspijevao da izvuče borbu van partera, pa je borba potpuna išla u smjeru kako je želio Cormier. Laktovi su pravili dosta problema Anthonyju, koji je bio u krvi nakon druge runde.

Cormier je nastavio s boljom borbom i u trećoj rundi. Bolja hrvačka tehnika je presudila, pa je Johnson predao borbu nakon gušenja od strane Cormiera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.