Benitez umjesto Ancelottija?

Benitez čeka poziv Real Madrida

Edmir Škorić

Real Madrid najvjerovatnije će mijenjati trenera ovog ljeta.

Carlo Ancelotti nije donio očekivane trofeje u Madrid. Real nije osvojio Primeri, Kup kralja i Ligu prvaka, a za utjehu ostaje jedino Svjetsko klupsko prvenstvo s početka sezone.

Stoga je izvjesno da će Ancelotti dobiti otkaz, a umjesto Italijana mogao bi doći Rafael Benitez.

Bivši trener Liverpoola, koji je Napoli odveo u Ligu prvaka i do polufianla Evropske lige, spreman je da dođe u Španiju.

Prema pisanju As-a, Benitez čeka na poziv Reala i uskoro bi mogao da bude zvanično imenovan novim trenerom kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benitez je rođen u Madridu, kao igrač je ponikao u Realu, prvi posao mu je bio u Realu i nema sumnje da je vezan za taj klub.

Kao menadžer je s Valencijom osvojio Kup UEFA i dva puta Primeru, s Liverpolom je osvajao Ligu prvaka, FA kup, Superkup Evrope, s Interom Superkup Italije i Svjetsko klupsko prvenstvo, s Chelseajem Evropsku ligu, s Napolijem Kup Italije i Superkup Italije…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.