Osvajač duple krune u Rumuniji

Milas se šampionskom titulom oprostio od rumunskog Minaura

Sastav Minaur Baia Mare, čiji dres nosi povremeni rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ivan Milas, osvojio je šampionsku titulu u Rumuniji nakon što je u finalnoj seriji s dvije pobjede savladao CSM Bucuresti.

Finalna serija koja se igra na dvije dobijene utakmice pripala je sastavu koji se ranije ove sezone okitio i titulom namijenjenom pobjedniku Kupa Rumunije. 

Milas i saigrači su u prvu meču koji je odigran 22. maja s 26:24 trijumfovali u gostima i tako stekli značajnu prednost, a identičnim su rezultatom rukometaši Minaura slavili pred svojom publikom za veliku radost i duplu krunu. 

Ovo je treća šampionska titula u historiji kluba za koji nastupa Milas, a prva nakon 1999. godine. Domaći sastav su do pobjede predvodili Cristian Malmagro, Nikola Eklemovic i Alexandru Sabou, koji su postigli po četiri gola, dok su ureodvima gostiju najefikasniji bili Krsto Milošević i Iulian Stamate s po tri gola.

Podsjetimo, Ivan Milas se od naredne sezone vraća u Poljsku gdje je već ranije nastupao za Wislu Plock, a ovoga puta će braniti boje novog prvoligaša Gwardia Opole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.