Roma će biti aktivna u prelaznom roku

Neto, Digne i Džeko najveće želje trenera Rome

Adnan Beganović

Roma je trijumfom nad Lazijom u velikom rimskom derbiju osigurala nastup u Ligi prvaka, a ekipa čije boje brani i naš Miralem Pjanić biće aktivna u ljetnom prelaznom roku.

Prema pisanju italijanskih medija Roma će u ljetnom prelaznom roku dovesti nekoliko fudbalera, a treneru Rudiju Garciji prioritet su golman, bočni igrač i središnji napadač.

Garcia će pitanje boka pokušati riješiti dovođenjem mladog francuskog fudbalera PSG-a, Lucasa Digne, dok će među stative pokušati dovesti golmana Fiorentine, Neta.

Što se tiče središnjeg napadača, italijanski mediji pišu da bi trener Rome u redovima svoje ekipe volio vidjeti našeg Edina Džeku, koji će najvjerovatnije napustiti Manchester City pošto je očito da Manuel Pellegrini više ne računa na njegovo usluge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.