Lotus se mora vrlo brzo odlučiti

Sve izglednija prodaja Lotusa

Odsustvo Gerarda Lopeza prvog čoveka Lotusovog glavnog sponzora Genii Capital sa pojedinih utrka ove sezone dodatno je pojačalo špekulacije o prodaji Lotusove ekipe. 

Samo dvije sedmice unazad pričalo se o tome kako je ekipa iz Enstona u razgovorima sa Renaultom, ali je šef Lotusa Matthew Carter odbacio špekulacije tvrdivši kako su dioničari tima protiv prodaje. Gerard Lopez se u međuvremenu pojavio u Barceloni gdje su navodno počeli novi pregovori o prodaji Lotusa. U Monaku se pojavio predsjednik francuske kompanije Carlos Ghosn, a prema pisanju Autosprinta, Renault razmišlja o postavljanju Boba Bella, bivšeg tehničkog direktora Renaultove F1 ekipe u vrijeme kada je naslove osvajao Fernando Alonso

“Pregovori oko kupovine Lotusove ekipe su napredovali do odlučujuće faze. Kraj maja je rok za Lopeza i Renaultovog F1 šef šefa Cyrila Abiteboula pa se odluka očekuje u sljedećim danima " piše finski Turun Sanomat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.