Gotova saga o treneru

Damir Burić preuzima Hajduk

Hari Vukas utakmicom u Parku mladeži zaključio je trenerski mandat na klupi Hajduka, a nasljedit će ga 50-godišnji Damir Burić.

Kako javljaju hrvatski mediji, Burić će na Poljudu zvanično biti predstavljen početkom naredne sedmice i ovo mu je ujedno prvi samostalan trenerski posao u 11-godišnjoj karijeri.

Burić je bio pomoćnik u drugoj (2004. - 2007.) i prvoj momčadi Freiburga (2005. - 2011.), a zadnji angažman u karijeri imao je u Bayeru iz Leverkusena, gdje je također radio kao pomoćnik. 

Riječ je o rođenom Splićaninu, koji je karijeru počeo u RNK Split, odakle je prešao u redove njemačkog Waldhofa iz Mannheima. Najdulje je ostao u Freiburgu, a karijeru je okončao u Borussiji Mönchengladbach.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.