Ko su stranci u Premijer ligi?

U kojim klubovima igra najviše stranih igrača?

A. Haznadarević

Prijedlog Komiteta za takmičenje Fudbalskog/nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, prema kojem bi se ograničio broj stranaca u zapisniku utakmica na četiri umjesto dosadašnjih šest, ukoliko zaista bude prihvaćen, mogao bi brojne klubove BH Telecom Premijer lige dovesti u neugodan položaj. Možda i najzanimljivije je to što bi se tako na udaru našli kako i klubovi iz vrha, tako  ioni sa dna tabele, koji također imaju značajan dio igrača sa stranim pasošima.

FK Drina Zvornik (12 stranih igrača)

Jedva izboreni opstanak u najjačoj ligi Bosne i Hercegovine, sastav zvorničke Drine je bio najvećim dijelom oslonjen na igrače koji dolaze van zemlje i koji su razvijeni daleko od lokalnih omladinskih pogona. Čak 12 stranaca nosilo je dres Drine u protekloj sezoni.

Darko Bošković (Srbija)

Rođen u Somboru, u Srbiji, član je Drine od početka ove godine. U Premijer ligi odigrao 12 utakmica. 

Vladan Milošević (Srbija/Švicarska)

Rođen u Bellinzoni u Švicarskoj. Za Drinu nastupa od ove godine, a u Premijer ligi je odigrao 13 utakmica.

Ki Hyun Lee (Južna Koreja)

Jedini Koreanac u BH Telecom Premijer ligi, od 2015. godine je dio sastava Drine. U Premijer ligi je upisao samo jedan nastup.

Nemanja Milenković (Srbija)

Rođen u Beogradu, u ekipi je od feburara ove godine. Odigrao tri utakmice u Premijer ligi i nije se upisivao u listu strijelaca. 

Dejan Blagojević (Srbija)

Rođen u Vlasotincama. Jedan je u nizu igrača koji su u tim stigli početkom ove godine. Igra u odbrani, a u Premijer ligi je upisao 11 nastupa.

Goran Čokorilo (Srbija)

Rođen u Beogradu. Član je Drine od ove godine, a u bh. Premijer ligi igra od prošle godine kada je stigao u redove Leotara. Nije upisao nastup u Premijer ligi u protekloj sezoni.

Slavko Ćulibrk (Srbija)

U Premijer ligi u protekloj sezoni odigrao 15 utakmica. U Drinu je stigao iz Voždovca, a nije se uspio upisati u listu strijelaca.

Damir Memović (Srbija)

U redove ekipe iz Zvornika stigao početkom protekle sezone. Igra u zadnjem redu, a u 23 utakmice u Premijer ligi postigao je dva pogotka i to oba protiv Zvijezde, jedan u proljetnom, a jedan u jesenjem dijelu šampionata.

Miloš Filipović (Srbija)

U Drinu stigao iz BSK Borče. Daleko najbolji fudbaler kluba iz Zvornika. U protekloj premijerligaškoj sezoni odigrao 24 utakmice i postigao devet pogodaka.

Filip Kostić (Srbija)

Mladi 22-godišnji napadač je u Zvornik stigao iz Mladosti iz Velike Obarske. Za Drinu nastupao u prvom dijelu protekle sezone. Skupio je 15 nastupa i postigao je tri pogotka.

Aleksandar Kikić (Srbija)

Iskusni 32-godišnji veznjak u Drinu je stigao iz Čelika. Veoma važan igrač u timu iz Zvornika za koji je u Premijer ligi u protekloj sezoni odigrao 27 utakmica.

Nenad Nedeljković (Srbija)

Iskusni 28-godišnji napadač u Drinu je stigao iz novosadskog Proletera. Odigrao je u Premijer ligi 12 utakmica i postigao je dva pogotka.

FK Radnik Bijeljina (11 stranih igrača)

Tipični primjer kluba koji dovodi veliki broj igrača sa strane, a koji istovremeno nema dovoljan nivo kvaliteta da napravi zapaženije rezultate je Radnik iz Bijeljine. Čak 11 igrača bez bh. pasoša nastupalo je za Radnik u protekloj sezoni.

Marko Lukić (Srbija)

Rođen u Beogradu. Početkom ove godine prešao u redove Radnika, a u Premijer ligi je odigrao tri utakmice.

Milan Vignjević (Srbija)

Rođen u Zagrebu u Hrvatskoj, nakon odlaska iz Partizana, promijenio je niz klubova, a u Radnik je stigao na polusezoni ove godine, no nije ostavio dublji trag. Odigrao je samo jednu utakmicu u Premijer ligi.

Jovan Vučinić (Crna Gora)

Igrač koji je rođen u Baru. U bijeljinski Radnik došao u ljeto prošle godine, a u protekloj sezoni skupio je 25 nastupa u Premijer ligi i postigao je jedan pogodak.

Slađan Antić (Srbija)

Rođeni Srbijanac Slađan Antić, 2013. godine je stigao iz Jasenica u Radnik. Inače je rođen u Kragujevcu, a iako igra u odbrani postigao je četiri pogotka u Premijer ligi. Odigrao je 27 utakmica za Radnik u protekloj sezoni.

Ivan Jakovljević (Srbija)

Rođen u Novom Sadu. Dres Radnika obukao početkom ove godine, s tim da je ranije nastupao za gradačačku Zvijezdu. U Premijer ligi odigrao 14 utakmica.

Marko Obradović (Crna Gora)

Rođen u Beogradu u Srbiji, no ima crnogorski pasoš. U FK Zemunu naučio igrati fudbal, te svojevremeno bio član mlade reprezentacije Crne Gore, a za Radnik je u Premijer ligi protekle sezone odigrao 19 utakmica i pritom je postigao sedam pogodaka.

Stanko Ostojić (Srbija)

Iz ekipe Mačava Šabac, u ljeto 2014. godine stigao u bijeljinski tim. Iskusni veznjak upisao je 25 nastupa u Premijer ligi, a postigao je i jedan pogodak.

Kadrija Taulant (Slovenija)

Jedan od rijetkih igrača u BH Telecom Premijer ligi koji dolaze iz Slovenije je i defanzivni veznjak Radnika. U tim je stigao početkom ove godine, a samo dva nastupa je upisao u Premijer ligi.

Ermin Seratlić (Crna Gora) Crnogorski veznjak za Radnik je u protekloj premijerligaškoj sezoni odigrao 12 utakmica i pritom je postigao jedan pogodak.

Milan Basrak (Srbija)

Mladi 21-godišnji napadač za Radnik je igrao u prvom dijelu protekle sezone. Upisao je 11 nastupa u Premijer ligi, no nije se uspio upisati u listu strijelaca.

Nikola Lakić (Srbija)

Mladi 19-godišnji golman iz Loznice nalazi se u rosteru tima iz Bijeljine, no nije upisao niti jedan nastup u Premijer ligi.

HŠK Zrinjski (10 stranih igrača)

Iako daleko najveći dio igrača Zrinjskog ima dvojne pasoše, dobar dio njih se vodi pod "stranim igračima". Upravo je Zrinjski jedan od klubova koji bi bili daleko najteže pogođeni smanjenjem prava prijave stranih igrača sa 6 na 4.

Zvonimir Blaić (Hrvatska)

Rođen je u Šibeniku, a od 2014. godine član Zrinjskog, a u protekloj sezoni u Premijer ligi je odigrao 25 utakmica. Treba spomenuti da je godinu ranije stigao u bh. Premijer ligu, gdje je prvo nastupao za Široki Brijeg.

Nejc Mevlja (Slovenija)

Stoper koji je ponikao u slovenskoj Gorici, od početka ove godine dio je mostarskog sastava za koji je u Premijer ligi odigrao devet utakmica.  Jedan je od igrača koji su članovi Zrinjskog, a koji se tretiraju kao stranci.

Oliver Petrak (Hrvatska)

Rođen u Zagrebu. Od 2014. godine član Zrinjskog, što mu je ujedno i prvi angažman u Bosni i Hercegovini. Kompletnu raniju karijeru je proveo u Hrvatskoj. Upisao je 11 nastupa u Premijer ligi i postigao je jedan pogodak.

Danijel Stojanović (Hrvatska)

Rođen u Našicama, od januara 2014. član Zrinjskog, što mu je drugi boravak u Mostaru. Ranije je za ovaj klub nastupao u periodu od 2008. do 2010. godine, a 17 puta nosio je dres Zrinjskog u Premijer ligi u nedavno okončanoj sezoni.

Vučina Šćepanović (Srbija)

Rođen je na Kosovu u Prištini, a u FK Bečej je započeo karijeru. Sa srbijanskim državljanstvom je neprekidani boravak u Bosni i Hercegovini započeo još 2007. godine (ako izuzmemo prvi dolazak u Slaviju 2003. godine). Član Zrinjskog je od 2012. godine, a jedan je od najboljih igrača Plemića u protekloj sezoni. Upisao je 26 nastupa i postigao je jedan pogodak.

Deni Simeunović (Hrvatska)

Ova igrač je rođen u Zagrebu, a član Zrinjskog od 2013. godine. U protekloj sezoni upisao je 21 nastup u Premijer ligi i pritom je postigao dva pogotka.

Sven Dedić (Hrvatska)

Rođen u Zagrebu, a dio sastava mostarskog Zrinjskog je od početka ove godine. Upisao je Dedić samo jedan nastup u dresu Zrinjskog, a prije par dana sporazumno se razišao sa mostarskom ekipom.

Marko Tešija (Hrvatska)

Rođen u Splitu. Igrač Zrinjskog od početka ove godine, no nije se uspio nametnuti stručnom štabu, pa nije upisao niti jedan nastup u Premijer ligi.

Nikica Filipović (Hrvatska)

Još jedan igrač koji je rođen u Zagrebu.  Član Zrinjskog od ljeta 2014. godine, kada je stigao iz svog matičnog kluba NK Zagreb, ali bez minutaže u protekloj sezoni.

Nebojša Popović (Hrvatska)

Rođen u Vukovaru, a za Zrinjski Zaigrao prvi put 2013. godine, s tim da od 2010. godine igra u Bosni i Hercegovini, a Sloga Uskoplje mu je bio prvi tim nakon dolaska iz Hrvatske i mladog tima Croatia Sesvete.

FK Borac (9 stranih igrača)

Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine u svom rosteru imao devet fudbalera bez bosanskohercegovačkog pasoša, a po pravilima samo njih šest može biti u zapisniku za utakmicu.

Luka Gajić (Hrvatska)
Mladi 21-godišnji golman u Borac je stigao iz Rudeša, no u protekloj sezoni nije upisao niti jedan nastup u Premijer ligi.

Uglješa Radinović (Srbija)

Rođen u Novom Sadu, Uglješa Radinović nastupa za Borac od 2014. godine. Odigrao je u Premijer ligi 22 utakmice.

Srđan Bečelić (Srbija)

Desni bek Borca također je rođen u Srbiji. U Borac stigao 2014. godine, a u protekloj sezoni ovaj 21-godišnji fudbaler odigrao je 26 utakmica u Premijer ligi.

Toni Jović (Hrvatska)

Rođen u Novoj Gradišci, igrač je Borca od ljeta 2014. godine. U 26 odigranih utakmica u Premijer ligi postigao je tri pogotka.

Petar Ilić (Srbija)

Rođen u Novom Sadu. Potpisao za Borac početkom sezone 2014/2015. U 22 nastupa u Premijer ligi postigao jedan pogodak.

Marko Jevtić (Srbija)

Rođen je u Loznici, a igrač je Borca od početka 2014. godine, s tim da u Bosni i Hercegovini fudbal igra još od 2008. godine, kada je iz tima Užica stigao u NK Žepče. U protekloj sezoni u Premijer ligi je skupio 22 nastupa.

Miloš Žeravica (Srbija)

Rođen u Zrenjanima. Početkom sada već prošle sezone stigao u Borac iz Slobode Užice. Ovaj 26-godišnji veznjak skupio je 20 nastupa u Premijer ligi.

Ivan Kostić (Srbija)

Rođen u Nišu. Nastupa za Borac od prošle godine. Odigrao je 22 utakmice u protekloj premijerligaškoj sezoni. 

Ajdin Redžić (Slovenija)

U redove ekipe iz Banja Luke stigao iz slovačkih Košica. Za Borac u protekloj premijerligaškoj sezoni odigrao 14 utakmica.

FK Sarajevo (9 stranih igrača)

Novi šampion Bosne i Hercegovine, eventualnim prihvatanjem prijedloga Komiteta za takmičenje, pretrpio bi prilično jak udarac s obzirom da se sastavu tima sa stadiona Asim Ferhatović Hase, nalazi devet stranih igrača od kojih su četvorica nezamjenjivi, odnosno među najvažnijim su igračima u timu Dženana Uščuplića.

Ivan Tatomirović (Srbija)

Defanzivac koji je svojom borbenošću zaslužio kapitensku traku Sarajeva, rođen je u Beogradu, te ima srbijanski pasoš. Jedan je od stranih državljana, koji je na Koševu zaigrao prvi put 2012. godine. Tatomirović je kapiten Bordo tima, a u Premijer ligi je odigrao 27 utakmica u protekloj sezoni. 

Ahmad Kallasi (Sirija)

Bek Sarajeva Ahmad Kallasi, igrač je koji dolazi iz Sirije, a rođen je u gradu Aleppu. U Premijer ligi je odigrao deset utakmica i postigao je jedan pogodak.

Radoš Protić (Srbija)

Rođen u Sremskoj Mitrovici, Radoš Protić je jedan od fudbalera Sarajeva sa srbijanskim putovnicom. On od 2014. godine nastupa za FK Sarajevo. U protekloj sezoni je odigrao osam utakmica u Premijer ligi.

Koaudio Germain (Obala Slonovače)

Jedan od rijetkih afričkih fudbalera koji svoj fudbalskih hljeb zarađuju u BH Telecom Premijer ligi je rođeni Bjelokošćanin Koaudio Germain. On svoj rodni list vadi u gradu M'bahiakrou, u Obali Slonovače, a od 2014. godine je član Sarajeva., no još uvijek je bez nastupa u Premijer ligi.

Miloš Stojčev (Srbija i Crna Gora)

Jedan od najboljih igrača šampionske generacije Sarajeva Miloš Stojčev, rođeni je Srbijanac koji dolazi iz Beograda. Član bordo kluba je od 2013. godine, a u protekloj sezoni odigrao je 28 utakmica u Premijer ligi i postigao je tri pogotka.

Leon Benko (Hrvatska)

Hrvatski napadač je svakako jedan od najboljih igrača cijele lige, koji je za pola sezone postigao više pogodaka nego većina svih napadača lige u kompletnoj sezoni. Hrvat je koji dolazi iz Varaždina od početka 2014. godine živi u Sarajevu, a zbog problema sa papirologijom prvi nastup u bordo dresu je upisao ove, 2015. godine. Odigrao je 14 utakmica u Premijer ligi i pritom je postigao devet pogodaka.

Krste Velkoski (Makedonija)

Ubitačni makedonski golgeter, koji se u dresu Sarajeva izborio i za poziv u nacionalni tim svoje države, rođen je u Strugi, a od 2014. godine nastupa za Sarajevo. U Premijerl ligi protekle sezone je odigrao 25 utakmica i postigao je 11 golova.

Miroljub Kostić (Srbija) i Riste Mitrevski (Makedonija) su također strani fudbaleri na privremenom radu u Sarajevu, no proteklu sezonu su odradili na posudbi u Novom Pazaru i Jagodini.

FK Slavija (7 stranih igrača)

I Slavija je jedan od klubova koji kvalitetom ne mogu odskočiti od prosjeka lige, ali zato "uvoze" veliki broj igrača razvijenih u stranim klubovima. U svom ovosezonskom sastavu, Slavija je imala sedam stranih državljana.

Duško Radosavljević (Srbija)

Igrač koji je rođen u Beogradu. Član Slavije od prošle godine. Ovaj 26-godišnji veznjak upisao je 18 nastupa u Premijer ligi i postigao je jedan pogodak.

Milutin Ivanović (Srbija)

Rođen u Nišu. Nastupa za Slaviju od ljeta prošle godine. U 10 nastupa u Premijer ligi postigao jedan pogodak.

Nemanja Kartal (Crna Gora)

Rođen je u Pljevljima, a član Slavije od prošle godine. U 11 nastupa postigao jedan pogodak.

Igor Lambulić (Crna Gora)

Igrač koji za Slaviju igra od prošle godine, rodom je iz crnogorske prijestolnice Podgorice. Iskusni 26-godišnji napadač u Premijer ligi je odigrao 17 utakmica i postigao je dva pogotka.

Petar Mitić (Srbija)

Rođen u Nišu. Za Slaviju nastupa od početka sezone 2014/15. Odigrao devet utakmica u Premijer ligi bez postignutog pogotka.

Nemanja Đorić (Srbija)

Rođen u Beogradu. Dio sastava Slavije od 2013. godine, a u protekloj sezoni nije upisao nastup u Premijer ligi.

Damir Rovčanin (Srbija)

Iskusni 27-godišnji napadač rođen je u Novom Pazaru. Za Slaviju je u Premijer ligi u protekloj sezoni odigrao 112 utakmica i postigao je jedan pogodak.

NK Vitez ( 7stranih igrača)

Vitez je sezonu okončao sa sedam stranih fudbalera u svojim redovima.

Josip Škorić (Hrvatska)

Golman rođen u Splitu. Član je ekipe Viteza od početka 2015. godine. Za Vitez je upisao 13 nastupa u Premijer ligi.

Fabjan Tomić (Hrvatska)

Također rođen u Splitu, a na posljednjoj polusezoni pojačao Vitežane. Ovaj mladi 19-godišnji golman upisao je dva nastupa u Premijer ligi.

Vladimir Branković (Srbija)

Rođen je u Zemunu, a u Vitez je stigao iz Tyrnavosa. Odigrao je osam utakmica u Premijer ligi i nije se upisao u listu strijelca.

Marko Basara (Srbija)

Rođen u Beogradu. Od januara ove godine član Viteza, s tim da je od 2014. godine igrač bh. lige, s obzirom na nastupe za Zrinjski. U 12 nastupa u Premijer ligi postigao je tri pogotka.

Toni Pezo (Hrvatska)

Treći igrač rođen u rođen u Splitu. Od početka nedavno okončane sezone je član sastava Viteza. U Premijer ligi odigrao 19 utakmica i postigao jedan pogodak.

Andria Petrović (Hrvatska)

Ovaj defanzivac bio je standardan u protekloj sezoni, odnosno za Vitez je odigrao 20 utakmica u Premijer ligi.

Hrvoje Barišić (Hrvatska)

U Vitez je stigao iz Slavena, a rođen je u Splitu. U Premijer ligi je u protekloj sezoni odigrao 12 utakmica.

FK Velež (7 stranih igrača)

Možda pomalo neočekivano, ali ekipa Veleža je jedna od onih koje imaju veći broj stranaca u svojim redovima. Zanimljivo je i to što većina njih dolazi iz susjedne Srbije.

Dejan Janković (Srbija)

Za Velež  nastupa od početka 2014. godine, a igrao je i ranije za bh. ekipe i to za trebinjski Leotar u čije redove je prvi put stigao 2012. godine. Odigrao je 22 utakmica za Velež u Premijer ligi i postigao je četiri pogotka.

Jovan Blagojević (Srbija)

Rođen u Beogradu. U Velež stigao početkom prošle godine iz ekipe Sinđelić Beograda. Jedan je od najboljih fudbalera Rođenih, a u 26 nastupa postigao dva pogotka.

Miloš Reljić (Srbija)

Rođen u Petrovcu. Za slavni mostarski klub igra od zimskog prelaznog roka ove sezone, a u 11 nastupa nije postigao niti jedan pogodak.

Nikola Janićijević (Srbija) Ovaj srbijanski napadač u protekloj sezoni je upisao tri nastupa za Velež, a nije se uspio upisati u listu strijelaca.

Marko Nikolić (Srbija)

Dijete beogradske Crvene Zvezde, koje u matičnom klubu nikada nije dobilo pravu priliku. U redove Veleža je stigao prošle godine. Ovaj 25-godišnji veznjak odigrao je 23 utakmice u Premijer ligi i nije se upisao u listu strijelaca.

Andrija Dragojević (Crna Gora)

Čuvar mreže koji je ranije igrao u Crnoj Gori i Srbiji, također je jedan od igrača koji su prošle godine obukli dres Veleža. Za Rođene je u Premijer ligi nastupao 12 puta.

Dušan Đokić (Srbija)

Za Velež zaigrao početkom sezone 2014/2015, prešavši iz srbijanskog Sinđelića. Ovaj iskusni 32-godišnji golman upisao je jedan nastup u Premijer ligi.

NK Široki Brijeg (4 strana igrača)

Iza Širokog Brijega je sezona za zaborav. Nisu Širokobriježani uspjeli izboriti nastup u Evropi, a sezonu su završili sa četiri stranih igrača.

Zoran Plazonić (Hrvatska)

Igrač koji je rođen u Splitu i koji za Široki Brijeg nastupa od 2013. godine. U protekloj premijerligaškoj sezoni odigrao 19 utakmica i postigao jedan pogodak.

Walker Taianan (Brazil)

Rođen u Passo Fundou u Brazilu, Igrač je Širokog Brijega od  početka ove godine. U Premijer ligi upisao dva nastupa. 

Dino Kresinger (Hrvatska)

Rođen u Čarkovecu, član tima Širokog Brijega od ove godine. Odigrao devet utakmica u Premijer ligi i postigao jedan pogodak.

Wagner Santos Lago (Brazil)

Ovaj dobro poznati veteran napada, rođen u Ilheus Bahiji u Brazilu, a u Bosni i Hercegovini nastupa još od 2003. godine kada je zaigrao za Posušje. Član ekipe Širokog Brijega je od 2006. godine. Iako u poznim igračkim godinama najbolji je igrač Širokog Brijega. U 28 susreta u Premijer ligi postigao je 13 pogodaka.

FK Olimpic (4 strana igrača)

Najslavnija generacija Olimpica od osnivanja kluba, a koja je postala to zahvaljujući osvajanju trofeja Kupa Bosne i Hercegovine, u svom sastavu ima tek četiri strana igrača.

Hugo Alexandrino Souza (Brazil)

Rođen u Ilheusu u Brazilu, za Olimpic nastupa od prošle godine. U 15 nastupa u Premijer ligi postigao jedan pogodak.

Filip Gligorov (Makedonija)

Od početka sezone 2014/2015 nastupa za Olimpic, a karijeru je počeo u redovima makedonskog kluba Rabotničkog. U Premijer ligi u protekloj sezoni upisao 22 nastupa.

Cristiano Alves (Portugal)

Rođen u Felgueirasu, u redove sarajevskog najmlađeg kluba je stigao početkom ove godine. Odigrao 10 utakmica za Vukove u Premijer ligi.

Stefan Figueiredo Pereira (Brazil)

Rođen u Brumadu, u Olimpic stigao početkom ove godine. Pružao sjajne partije u proljetnom dijelu sezone, a u 12 nastupa postigao četiri pogotka.

FK Željezničar (3 strana igrača)

Viceprvak Bosne i Hercegovine, čiji su navijači posebno ponosni na domaće igrače iz sopstvenog omladinskog pogona, u sastavu trenutno ima samo tri strana igrača.

Dejan Uzelac (Srbija)

Ponikao je u Banatu, a na Grbavicu je stigao početkom ove godine. Ujedno, to mu nije bio prvi tim iz BH Telecom Premijer lige za koji je igrao, budući da je prije Željezničara igrao za zvorničku Drinu.

Mladen Zeljković (Srbija)

Rođen je u Novom Sadu, a za Željezničar nastupa od 2013. godine. Protekle sezone za Plave je u Premijer ligi odigrao 20 utakmica.

Juan Manuel Varea (Argentina)

Rođeni Argentinac koji dolazi iz Buenos Airesa . Od 2014. godine član Željezničara, a u 20 nastupa u Premijer ligi postigao je dva pogotka.

NK Travnik (2 strana igrača)

Sa samo dva strana igrača u sastavu, ekipa Travnika je bez većih problema u završnici izborila opstanak u društvu najboljih. Oni su:

Radosav Aleksić (Srbija)

Rođen je u Kruševcu. U Travnik stigao početkom ove godine. Od 2014. godine igra u BiH, a prva destinacija bila mu je Slavija. Za Travnik u protekloj sezoni u Premijer ligi odigrao 14 utakmica.

Mario Brlečić (Hrvatska)

Rođen u Zagrebu. Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske, dio je sastava Travnika od početka 2015. godine, a u Premijer ligi odigrao je 11 utakmica.

NK Čelik (2 strana igrača)

Zenički Čelik bez sumnje spada među klubove koji imaju najmanje stranih igrača u sastavu, i koji ne bi imao nikakvih problema ukoliko se usvoji prijedlog o ograničenju stranih igrača u zapisniku mečeva.

Nikola Simić (Srbija)

Rođen u Valjevu. Za zenički klub potpisao 2013. godine, kada je kompletirao transfer iz istoimenog kluba sa sjedištem u crnogorskom Nikšiću. U 26 utakmica u Premijer ligi postigao dva pogotka.

Ante Vukušić (Hrvatska) Iskusni 31-godišnji defanzivac rođen je u Sinju, a za Čelik u protekloj sezoni odigrao tri susreta i to na samom otvaranju iste.

FK Sloboda (1 strani igrač)

Ne tako davno ispadanje u Prvu ligu Federacije, čini se da je na Slobodu, barem po ovom parametru, djelovalo dosta pozitivno. U sastavu se nalazi tek jedan strani igrač.

Stefan Čolović (Srbija)

Rođen je u Beogradu. Član Slobode od početka ove godine. Stigao je iz Drine, a za Slobodu je u Premijer ligi odigrao 11 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.