Foto: EPA

Razne kombinacije

Kako su se odijevali teniseri i teniserke na Roland Garrosu?

Edmir Škorić

Teniseri i teniserke na Roland Garrosu nastupali su u raznim odjevnim kombinacijama. 

Muškarci su imali različite boje majica i šorceva, kao dodatke su koristili trake i znojnice, neki su gledali da sve to upare, drugi su gledali da izgledaju što jednostavnije. 

Kada su u pitanju teniserke, one su uglavnom nastupale u haljinicama ili kratkim suknjicama. 

1. Ana Ivanović

Srbijanka se smatra najseksipilnijom teniserkom i sportašicom uopšte. Ana je doista tako i izgledala u Parizu u crnoj Adidasovoj haljinici i s crnim kačketom. Bastian Schweinsteiger je baš uživao dok ju je gledao s tribina, ali i muškarci pored malih ekrana.

2. Lucie Safarova

Češka teniserka izborila je finale Roland Garrosa i to joj je jedan od najvećih uspjeha u karijeri. Baš kao i sve teniserke, i ona s trudila da izgleda lijepo i prostojno u Parizu. 

3. Serena Williams

Najbolja igračica svijeta bila je odjevena u naradnžasti Nikeov model sportske haljinice. Ona je pobjednica Roland Garrosa, koga briga što je nosila?

4. Maria Sharapova

Lijepa Ruska teniserka nosila je bijelu Nike majicu s prugama, te plavu kratku suknjicu, a s turnira je morala kući u polufinalu. Muškarcima nije bilo drago što je ranije napustila turnir…

5. Damir Džumhur

Na našeg tenisera svi smo posebni zbog pobjeda nad Južnijem i Bagdhatisa, ali nažalost Federer je bila nemoguća misija za Džumhura, koji je na Roland Garrosu bio odjeven u crno-sivu kombinaciju Lottovog dresa. Poprilično jednostavna i lijepa kombinacija.

6. Roger Federer

Federera dobro pamtimo jer smo s oduševljenjem gledali susret njega i našeg Damira Džumhura. Ponajbolji teniser svijeta ispao je u četvrtfinalu od pobjednika turnira (Wawrinke). Fedex je nosio ljubičastu majicu i šorc roskaste boje. Mogli bismo reći ljetna kombinacija.

7. Jo-Wilfried Tsonga

Tsonga je imao uspješan turnir, igrao je u polufinalu, ali je Wawrinka bio prevelik zalogaj za domaćeg predstavnika. Tsonga je jedan od nih koji poštuje naziv “bijeli sport”, pa je nosio bijelu majicu i crni šorc. Ništa posebno…

8. Rafael Nadal

Nadal je kralj šljake, ali u Parizu je ovaj put ispao još u četvrtfinalu od Novaka Đokovića. Španac je na ovom turniru prefrirao svijetlo plavu kombinaciju koju je dizajnirao Nike, uključujući i traku oko glave, te znojnice i tene.

9. Novak Đoković

Đoković je u Parizu igrao u narandžastoj majici i crnom šorcu. Novak često mijenja boje, no nekako se prilagodio boji šljake na terenima u Parizu. On je poražen u finalu RG-a od Stanislasa Wawrinke u četiri seta, pa mu tako i dalje nedostaje samo ovaj Grand Slam turnir u karijeri.

10. Stanislas Wawrinka

Stanislas Wawrinka nosio je zanimljivu kombinaciju na Roland Garrosu. Prvak Otvorenog prvenstva Francuske mnoge je iznenadio odabirom boja, no sve to se nekako lijepo uklopilo, a Wawrinki su crveno-sive kombinacije bile sretne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.