Najgledaniji klubovi Evrope

Prvak Evrope gleda u leđa Borussiji Dortmund

Iako u nedavno završenoj sezoni Borussija Dortmund nije blistala na terenu, navijačka podrška nije izostala.

Doći na utakmicu Milionera i naći kartu već graniči sa srećom, a BVB je i ove sezone u Njemačkoj postavio neke nove rekorde kada se radi o posjećenosti utakmica.

Mečeve Borussije Dortmund u prosjeku gledalo 80.424 navijača, što je najviše u Evropi, a još kada je u obzir uzme da su "žuto-crni" imali jednu lošu sezonu u kojoj se završili u sredini tabele te su poraženi u finalu DFB Cupa, onda ova brojka dobija na teži. A da ne spominjemo da se tokom jednog dijela sezone ekipa Jurgena Kloppa nalazi na posljednjem mjestu bundesligaške tabele.

# klub prosječna posjeta
1. Borussia Dortmund 80.424
2. Barcelona 77.623
3. Manchester United 75.335
4. Real Madrid 73.081
5. Bayern Munchen 72.882

 

Na drugom mjestu iza BVB-a je Barcelona. Aktuelni šampion Starog kontinenta je u prošloj sezoni imao prosjek od 77.632 gledala, a slijede Manchester United (75.335), Real Madrid (73.081) i Bayern (72.882).

Čak 54.907 navijača Borussije ima godišnje ulaznice za sljedeću sezonu, dok su na raspolaganju ostale tek 93 godišnje ulaznica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.