Prema klauzuli iz ugovora

Mario Vrančić do 30. juna može tražiti novi klub

Prije gotovo sedmicu dana klupu Paderborna, ekipe koja je samo jedno ljeto "plesala" u Bundesligi, napustio je trener Andre Breitenreiter.

Breitenreiter je preuzeo sastav Schalkea i u narednoj sezoni biće "šef" našem Seadu Kolašincu. Sudbina ekipe, koja je u prvih pet kola prošle sezone Bundeslige bila prava senzacija, ali i njen izgled još uvijek nije poznat.

Prema pisanju njemačkih medija trojica fudbalera Paderborna, među kojima se nalazi i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić, imaju klauzu u ugovoru prema kojoj mogu napustiti klub u slučaju da on ispadne iz elitnog društva, što se ove sezone i desilo.

Tako Mario Vrančić, Elias Kachunga i Suleyman Koc imaju pravo da do 30. juna potraže novu sredinu, naravno uz određeno obeštećenje klubu, a ukoliko je do tada ne nađu vraćaju se svojim obavezama u Paderbornu.

Za sada je samo izvjestan odlazak Kachunge za kojeg je zainteresovan novi Bundesliga, ekipa Ingolstadta, koja bi za njegov potpis trebala isplatiti Paderbornu oko dva miliona eura obeštećenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.