Sloboda počela pripreme

Kiša na prvom treningu za rodnu godinu

Fudbaleri tuzlanske Slobode danas su malo poslije 17 sati počeli pripreme za predstojeće prvenstvo u BHT Premijer ligi BiH. 

Puleni Husrefa Musemića prvi trening obavili su na stadionu Sloge u prigradskom naselju Simin Han gdje će, najvjerovatnije, trenirati i do odlaska na Kupres.

Kiša je rominjaka baš kao u vrijeme rodnih godina, a upravo jednu takvu sezonu, rodnu, očekuju svi iskreni simpatizeri crveno-crnih. Proljeće im daje pravo da se nadaju mada se u predstojeće prvenstvo mora ući oprezno jer će biti veoma teško i neizjesno zbog činjenice da će čak šest ekipa ispasti u niži rang.

Od novih imena na stadionu Sloge bili su Kostić (Borac), Nikolić (Goražde), Stjepanović (Rudar Velenje), Ordagić (Zvijezda), Škahić (Velež) i Govedarica (Slavija). Na probi je i Pejaković (Borac).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, prvom treningu iz nepoznatih razloga na prvom treningu nisu bili Elvis Sarić i Stefan Čolović. Potonji se dovodio u vezu sa prelaskom u OFK Beograd, dok su ranije klub iz Tuzle napustili Bekić, Zrnanović, Fejzić...

Sloboda će prvi bazični dio priprema obaviti na Kupresu, potom Pohorju, a generalna provjera uslijedit će na turniru u Slavonskom Brodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.