SportSport.ba saznaje

Jasmin Mešanović dvije godine u Zrinjskom

Dino Kurbegović

Ekipa Zrinjskog iz Mostara u narednoj sezoni ima velike planove, a to je sigurno osvajanje jednog trofeja. Tako je i rukovodstvo kluba u ljetnoj pauzi uradilo dosta dobrog posla kada su u pitanju pojačanja.

Mostarci su ojačali svoju ekipu, a danas će kako SportSport.ba saznaje ozvaničiti saradnju sa još jednim igračem. Riječ je o 23-godišnjem napadaču Jasminu Mešanoviću, koji u Zrinjski dolazi iz ekipe Osijeka, gdje je u prošloj sezoni postigao četiri gola uz dvije asistencije. 

Ovu vijest potvrdio nam je i zastupnik igrača, kojeg smo kontaktirali.

"Upravo se vozimo za Mostar, imate tačne informacije, dogovorili smo prelazak Jasmina u Zrinjski, a danas ćemo potpisati ugovor. Riječ je ugovoru na dvije godine i mislim da će se igrač odlično uklopiti u ekipu koja gaji napadački nogomet. Bilo je pregovora i sa ekipom Željezničara, ali Zrinjski je bio brži i konkretniji, tako da se nismo puno dvoumili. Vjerujem da će Mešanović svojim golovima donijeti dodatni kvalitet u igri ekipe Zrinjskog, koja u narednoj sezoni ima velike ambicije", kazao je za naš portal Admir Husarić.

Jasmin Mešanović svoju karijeru je počeo u Slavenu iz Živinica, odakle je otišau tuzlansku Slobodu, gdje je kao junior debitovao u seniorskoj ekipi. Poslije je prešao u Čelik, gdje je odigrao dvije sjajne sezone, posljednji klub u kojem je nastupao bio je hrvatski Osijek, sa kojim je uspio osigurati opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.