Velež ostao bez defanzivca

Matijas Pejić napustio redove Veleža

Matijas Pejić napustio je redove Veleža. Iskusni defanzivac nakon razgovora sa čelnicima mostarskog kluba odlučio se na sporazumni raskid saradnje i kao slobodan igrač dobio je odriješene ruke za pronalazak nove sredine.  

Bivši mladi bh. reprezentativac na današnjem treningu oprostio se od saigrača iz Veleža, a u razgovoru za SportSport.ba istakao je da mu je prioritet karijeru nastaviti u inostranstvu. 

"Dogovorili smo raskid ugovora, iako nema nekog posebnog razloga. Pregovarali smo već neko vrijeme, ali na kraju jednostavno nismo postigli dogovor za sljedeću sezonu i odlučio sam otići", kazao nam je Pejić, te se osvrnuo na nastavak karijere. 

"Bilo je ponuda ranije, međutim nisam želio razgovarati sa klubovima sve dok se nisam razišao s Veležom. Imam dovoljno vremena da razmislim, ali početkom naredne sedmice trebao bi riješiti pitanje novog kluba. Naravno, cilj mi je odlazak u inostranstvo, iako nije isključen ni ostanak u Bosni i Hercegovini", dodao je Pejić. 

Ovaj 27-godišnji fudbaler u redove Veleža stigao je 2013. godine iz Slobode, a tokom karijere još je igrao za Orašje i Zbrojovku Brünn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.