Čiji je Škahić igrač - Veležov ili Slobodin?

Najavljene sankcije za Škahića

Čiji je Škahić igrač - Veležov ili Slobodin?

FK Sloboda je u svojim prostorijama i zvanično predstavio pojačanja za narednu sezonu u BHT Premijer ligi BiH, među kojima je bio i Ibrahim Škahić. 

Iako je Škahić sa rukovodstvom Slobode dogovorio trogodišnju saradnju, na kraju se u cijelu priču umiješao njegov dojučerašnji klub Velež i za 22-godišnjeg odbrambenog igrača najavio adekvatne sankcije. 

Problem pri realizaciji transfera navodno stvara to što je Škahić prethodno bio igrač sa važećim ugovorom, a mostarski klub se povodom toga odlučio oglasiti i saopštenjem za javnost.

"FK Velež izražava najdublje razočarenje ponašanjem FK Sloboda, a vezanim za našeg igrača Ibrahima Škahića. Navedeni igrač se nije pojavio u nedelju na klupskoj prozivci, a naknadno nas je informisao da će se radu ekipe priključiti za nekoliko dana. Nedugo zatim, preko sredstava javnog informisanja saznajemo da je Škahić pristupio redovima Slobode i da je potpisao trogodišnji ugovor. Prethodno je direktor Tanović, u ime FK Velež, kontaktirao predsjednika FK Sloboda Azmira Husića te mu objasnio da je Ibrahim Škahić igrač sa važećim ugovorom u FK Velež. Unatoč tome, tuzlanski klub našeg igrača predstavlja i na službenoj klupskoj stranici kao jedno od pristiglih pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Budući da za našu tvrdnju posjedujemo i materijalne dokaze tj. ugovor spomenutog igrača koji je validan do kraja naredne sezone i koji je prezentiran i FK Sloboda, obavještavamo javnost da će Fudbalski klub Velež preduzeti sve potrebne mjere kako bi zaštitio svoje interese prema NSBiH i UEFA, dok će igrač Ibrahim Škahić biti adekvatno sankcionisan jer se ne korektno ponio prema Klubu koji ga je afirmisao."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.