El clasico na Santiago Bernabeu

Večeras Madrid ima da gori

Kada međusobno snage odmjeravaju Real Madrid i Barcelona, svaki je drugi fudbalski događaj u drugom planu. Tako će biti i večeras, kada u okviru 34. kola Primere ova dva kluba igraju svoj el clasico.

Najveći gradski derbiji na svijetu, između Celtica i Rangersa, Milana i Intera, Boce i Rivera, iako su sami po sebi strašni derbiji, ne mogu stati uz rame najvećem fudbalskom derbiju na svijetu, španskom el clasicu, kada se sastaju ljuti rivali, Real Madrid i Barcelona.

Barca na Santiago Bernabeu putuje sa četiri boda prednosti ispred Madriđana i bod bi joj bio sasvim dovoljan da sačuva prednost i dođe nadomak odbrane naslova najboljeg u Španiji.

Real, s druge strane, bi eventualnom pobjedom došao samo na bod zaostatka za najvećim rivalom, pa bi se do kraja prvenstva vodio pravi rat.

I jedni i drugi zrače optimizmom uoči večerašnjeg velikog derbija.

-    Pobjedom nad Barcelonom došli bi u više nego izglednu poziciju da se borimo za naslov prvaka. Naša forma je u uzlaznoj putanji i mislim da pred svojim navijačima možemo do trijumfa, kazao je kapiten „kraljevskog kluba“ Raul Gonzales Blanco.

Barca, s druge strane, u Madrid sigurno ne dolazi sa bijelom zastavom. Svjesni su snage svog vječnog protivnika, ali je i na Nou Campu samopouzdanje na visokom nivou.

-    Imamo nekoliko veoma teških utakmica u nizu. To, međutim, nikako ne umanjuje našu želju za trijumfom večeras. U dobroj smo formi, možemo svakom zabiti gol, a u Madridu bi nam i bod značio veliki korak ka odbrani naslova, smatra trener Barce Pepe Guardiola.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.