Zlatna lopta za 2014. godinu

Ronaldo prekinuo medijsku šutnju i "osuo" po novinarima

Najbolji fudbaler svijeta za 2014. godinu, Portugalac Cristiano Ronaldo prekinuo je medijsku šutnju koju je započeo na kraju prošle sezone, iznerviran kritikama i medijskim napisima o njemu.

Napadač Real Madrida trenutno se nalazi u Miamiju (SAD) na zasluženom godišnjem odmoru, te je izdvojio malo vremena da se putem portugalske A Bole oglasi. 

Mediji su posljednjih dana mnogo pisali o njegovom nezadovoljstvu u Realu, te da bi mogao biti jedan od igrača koji će ovoga ljeta napustiti Madrid, zajedno sa kapitenom Sergijom Ramosom.

"Sve vijesti koje se posljednjih dana pišu o meni su lažne. Novinari samo žele stvoriti konflikt između kluba i mene. Želim reći da sam jako sretan u Madridu i uvjeren da će iduća godina biti puna uspjeha", rekao je Cristiano Ronaldo.

"Član sam najboljeg kluba na svijetu i želim s njim osvajati naslove prvaka. Molim sve koji pišu loše stvari o meni i klubu da prestanu s time i dopuste mi da u miru provodim godišnji odmor. Real Madrid i ja nalazimo se u dobrim odnosima", zaključio je Cristiano Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.