Pred duel sa Balzanom

Odović: Nadam se da ćemo sutra demonstrirati naš kvalitet

Fudbaleri Željezničara, drugoplasiranog tima iz protekle sezone BH Telecom Premijer lige, sutra će od 17:45 utakmicom 1. pretkola Europa lige protiv Balzana na Malti otvoriti novu sezonu.

Tim povodom danas je na stadionu Hiberniansa, koji će biti domaćin duelu Balzana i Plavih, održana i zajednička press konferencija kojoj su prisustvovali treneri i kapiteni oba tima.

"Kerim Memija je izuzetno važan igrač za našu ekipu. O njegovom statusu odlučit će doktorski i fizioterapeutski tim. U svakom slučaju Kerim Memija će biti na klupi za rezervne igrače, ako ne bude spreman za početak. Ja u ovom trenutku bi želio da odigramo nabolje što možemo. Ne poznajem ovu ekipu, ali na nama je da pružimo maksimum. Teško gubimo utakmice, u posljednjoj polusezoni nismo izgubili niti jednu. Mi igramo u oba smjera, kompaktni smo i nadam se da će tako biti i sutra. Imamo par izuzetno jakih individualaca, koji čine odličan tim i nadam se da ćemo sve to demonstrirati sutra i ostvariti dobar rezultat", rekao je šef stručnog štaba FK Željezniča. 

"Gledao sam četiri ili pet utakmica Balzana s protivnicima iz ove lige. Ja ne znam kakav je to kvalitet u odnosu na našu ligu. To ćemo saznati sutra, ali mislim da ćemo nametnuti svoj način igre i da ćemo igrati ofanzivno. Očekujem tešku utakmicu iz više razloga. Mi smo imali izuzetno malo vremena da se pripremimo u kompletnom sastavu. Otišlo nam je pet-šest igrača, imali smo četiri mlada reprezentativca na pripremama nacionalne selekcije, tako da smo se za ovu utakmicu spremali svega deset dana", istakao je "šef" kluba iz Zvorničke 27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.