Nagrađeni od programera i omiljeni igračima

FIFA 15: Oni su najprecjenjeniji igrači na cijeloj igri

A. Haznadarević

Simulacije fudbala, bez ikakve sumnje, spadaju među najpopularnije videoigre na Planeti. FIFA 15 je možda i najsavršenija takva igra ikada napravljena, s obzirom na to da omogućava skoro pa realni prikaz, kako same grafike, tako i pokretljivosti igrača. Međutim, koliko god težili savršenstvu, programeri su napravili određene propuste, a primjer toga su precijenjene mogućnosti određenih fudbalera.

Andre Schürrle (Chelsea)

Nijemac zaista jeste stigao na Stamford Bridge u svojstvu velikog pojačanja, ali jedna od centralnih figura Chelseaja, ruku na srce, nije nikada postao. Genijalnost Edena Hazarda je teško dostići za sve igrače Plavaca, pa tako i za njega, ali, prema snazi u popularnoj FIFA-i 15, Schürrle je skoro pa rame uz rame sa Belgijancem. Tako ga odlikuju: Ubrzanje - 92, šut - 88, dribling - 86, okretnost - 86 i brzina - 85. Sa cijenom od 4000 novčića, Schürrle predstavlja jedan od najboljih izbora za sklapanje snažnog tima.

Nedum Onuoha (QPR)

Jedini defanzivac na listi, Nigerijac je koji nastupa za engleski Queens Park Rangers Nedum Onuoha. Prema fizičkim sposobnostima on se može pohvaliti sa dodijeljenim jako dobrim statistikama koje se posebno odnose na brzinu sprinta od 89, te sposobnosti odbrane od 84, što zapravo daje mogućnost da s njim igrač pravi sjajan prodor, te istovremeno čuva loptu zahvaljujući jačini u duelima. 

Yassine Chikhaoui (FC Zurich)

Prvi precijenjeni napadač na listi je Tunižanin Yassine Chikhaoui, koji inače brani boje Zuricha. Ukupno mu je dat rejting 75, što ga svrstava u red jako kvalitetnih ofanzivaca. Programeri su ga "pogurali" sa okretnošću od 91, 87 driblingom, 86 kontrolom lopte, te 86 brzinom sprinta.

Vincent Aboubakar (FC Porto)

Kamerunski napadač koji nastupa za Porto, Vincent Aboubakar, jedan je od također precijenjenih kog su u EA Sportsu okarakterisali sa kombinacijom 87 poena brzine sprinta, 82 ubrzanja, 84 snage i 79 kvaliteta završnice.

Fredy Guarin (Inter)

Interesantna je činjenica da kolumbijski veznjak u redovima Intera Fredy Guarin, važi za jednog od par najsposobnijih igrača sredine terena na cijelom svijetu. Jednostavno je na FIFA-i igrač kog se mora posjedovati u timu. Od programera je nagrađen sa 80+ svih ključnih elemenata, poput dodavanja, snage, izdržljivosti, kontrole lopte, a tu je i završnica označena sa preko 70.

Christian Benteke (Aston Villa)

Uprkos sklonosti ka povredama i padu forme, Christian Benteke je jako dobar defanzivac, a na FIFA-i i daleko bolji. Tako se na čuvenoj videoigri on odlikuje sa čak snagom od 92, 84 sposobnostima šutiranja glavom, te velikih 82 završnice, što jednog defanzivca čini jako korisnim pred protivničkim golom.

Emmanuel Emenike (Fenerbahče)

Jedan od FIFA favorita, nigerijski je golgeter koji nastupa za turski Fenerbahče. Emmanuela Emenikea tako odlikuje 90 snage, 89 ubrzanja, 87 brzine i 85 snage šuta. Jedan je od najboljih igrača za sklapanje sopstvenog tima sa sjajnim odnosom uloženih novčića i dobijenog kvaliteta.

Ahmed Musa (CSKA Moskva)

Zvijezda u nastanku nigerijskog fudbala Ahmed Musa, iako u stvarnom životu tek treba uskočiti među one najuspješnije, u popularnoj FIFA 15 simulaciji, on je već pravi šampion. Ubrzanje mu je čak 95, brzina sprinta 92, a jedino mu je osjetno niža okretnost, koju su mu programeri postavili na skali od 75. 

Seydou Doumbia (CSKA Moskva)

Prvotimac moskovskog CSKA je bez sumnje jako uspješan u klubu za koji nastupa od 2010. godine, s obzirom na čak 61 postignuti pogodak u 95 nastupa, ali koliko god dobar bio u ruskoj Premijer ligi, programeri EA Sportsa su pretjerali. Seydou Doumbia tako važi za jednog od par najboljih na Planeti sa skoro pa maksimalnim odlikama kvaliteta. Brzina mu iznosi 94, ubrzanje 91, dribling 86, te završnica, također 86. Bjelokošćanin tako važi za jednu od najvećih prijetnji po protivničku odbranu tokom svih 90 minuta utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.