Iz Espanyola u "kraljevski klub"

Vasquez pojačao Real Madrid

Adnan Beganović

Španski 24-godišnji napadač Lucas Vasquez novo je pojačanje Real Madrida, javljaju španski mediji.

Prema pisanju španskih medija, Lucas Vasquez, pojačat će redove Reala, odnosno vratit će se u tim iz kojeg je otišao u Espanyol.

Mladi 24-godišnji napadač "kraljevski klub" će koštati milion eura, a na njegovom dolasku insistirao je novi šef stručnog štaba Rafael Benitez.

Omladisnku karijeru ovaj napadač počeo je u nižerazrednom Curtisu, a u omladinske kategorije Reala stigao je 2007. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U sezonu 2010/2011 nastupao je za C ekipu Reala i u 14 odigranih susreta postigao je dva pogotka. Od 2011. godine je igrao za B ekipu "kraljevskog kluba" i u 92 odigrana susreta postigao je 15 pogodaka.

Početkom prošle sezone je otišao u Espanyol i za ovaj klub je u Primeri odigrao 33 susreta uz učinak od šest asistencija i tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.