Brazilac stiže na Allianz Arenu

Zvanično: Douglas Costa iz Šahtara u Bayern!

Brazilski reprezentativac Douglas Costa je zvanično postao novi fudbaler Bayerna.

Službena web stranica Šahtara se zahvalila svom dugogodišnjem fudbaleru i poželjela mu sve najbolje u novom klubu.

"Šahtar se Douglasu zahvaljuje na svemu što je učinio za tim i želi mu svu sreću u Bayernu", navodi se na stranici ukrajinskog kluba.

Vrijednost transfera je 30 miliona eura, a Costa će tako nakon pet i po godina napustiti klub u kojem je stekao potpunu igračku afirmaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Douglas Costa je za klub iz Donjecka odigrao 203 utakmice i postigao je 38 golova, a dogurao je i do reprezentacije Brazila za koju je nastupao na Copa Americi.

Ovaj 24-godišnji ofanzivni fudbaler u Evropi boravi od 2010. godine, kada je iz Gremija stigao u Šahtar, sa kojim je pet puta bio prvak Ukrajine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.