Bouchard prekršila pravila odijevanja

Panika na Wimbledonu zbog grudnjaka zgodne Kanađanke

Adnan Beganović

Kanadska teniserka Eugenie Bouchard od trećeg Grand Slama sezone Wimbledona se oprostila u 1. kolu.

Bolja od prošlogodišnje finalistice, kanadske teniserke Eugenie Bouchard, na otvaranju Wimbledona bila je Ying-Ying Duan, koja je slavila u dva seta (7:6, 6:4).

Međutim, poraz nije jedina negativna stvar s kojom se susrela zgodna teniserka iz Kanade. Naime, ona je od strane organizatora turnira kažnjena pošto je prekršila pravila odijevanja na najznačajnijem Grand Slamu.

Bouchard je nosila grudnjak crne boje, a stroga pravila Wimbledona nalažu da teniseri i teniserke moraju nositi odjeću i obuću isključivo bijele boje.

Naravno, otočki novinari su odmah od seksipilne teniserke tražili komentar, a ona se pokušala opravdati.

"Uopše toga nisam bila svjesna, niko mi ništa nije rekao o mom grudnjaku", istakla je Bouchard.

Podsjetimo, prošle godine je izdata naredba vezana za odjevanje koje se moraju pridržavati svi teniseri i teniserke, a čak su nova pravila uključila i boju donjeg veša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.